12x Zomervakantie tips in Drenthe, wat gaan jullie doen?

8 juli 2021
Alsjeblieft 12x zonnige zomertips! Het is zover...de schoolbel gaat, de deuren zwaaien open en de kinderen komen huppelend naar buiten. Zes weken vakantie, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Denk dan nog even terug aan deze nieuwsbrief met tips.
Zomervakantie in Drenthe!
Compleet familie uitje
Als je een dag naar Drouwenerzand Attractiepark gaat hoef je niets mee te nemen, de entree is namelijk ALTIJD inclusief vers fruit, diverse belegde broodjes, frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade èn softijs!  
Ontdek het park

Een dagje uit bij de Flierefluiter
Niet voor niets door ANWB uitverkozen tot allerleukste uitje van Overijssel, De Flierefluiter in Raalte is namelijk écht een supertof dagje uit voor het hele gezin. Gave binnen- en buitenspeeltuin, dus geschikt voor zon én regen! 
Met waterluchtkussen

18x dagje weg in NL
Yess! Het is zomervakantie. Een stralende zon én de kinderen lekker thuis... Dat vraagt om een gezellig dagje weg in eigen land. Wij hebben onze 18 favorieten uit héél Nederland verzameld.
Kidsproof door heel NL 

zomervakantie 2020 drenthe

Ontdek, beleef Drenthe
Met kinderen is erin Drenthe van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Wij verzamelden toffe tips om tijdens je zomervakantie in Drenthe te doen met de kids! Benieuwd? Check deze blog dan snel!
Eropuit in Drenthe 

WIN een Museumkidskaart
Gratis toegang tot alle musea? Yes please! Win een Museumkaart voor jouw kind. Elke maand geeft Museumkids kaarten weg! Zo kan je meer dan 400 musea in Nederland gratis bezoeken. Te gek voor de vakantie!
Zo doe je mee

13x Zomers Zwemmen
Afkoeling zoeken in de leukste openluchtzwembaden in en rondom Drenthe. Wij hebben de leukste 13 op een rijtje gezet voor jullie! Let op! Gezien de verwachte drukte, bij vele van hen van te voren reserveren!
13x buiten zwemmen 

eropuit in drenthe

Schaduw in de natuur
Schaduw zoeken onder de bomen, spelen met de watertoestellen, luisteren naar fluitende vogeltjes, afkoelen met je voeten in de modder... Het kan allemaal in de natuur. Ontdek onze favoriete 10x natuurplekjes!
Leuke dag uit 

Concert in 't bos 6+
Midden in het bos van het Boomkroonpad zijn 'Vreemde Vogels'. Waar is de muziek gebleven? Ga mee de natuur in, op onderzoek uit! Luister naar het zingen van de vogels, geritsel van de insecten en het kraken van de takken. 
Kaarten bestellen 

Vliegerfestival Emmen
Vier het 33e vliegerfestival in Emmen mee! Een kleurrijk en mooi schouwspel op 20, 21 en 22 augustus. Er is zoveel te beleven voor jong en oud! Ontdek snel en kom kijken naar deze geweldige kleurrijke vliegers!
Kleurrijk spektakel 


natuur in drenthe

Festival Art of Wonder
Noteer hem vast in je agenda. Kom naar het Jeugdfestival Art of Wonder! Ontdek theater, muziek en speel in De Gouverneurtuin! Dit jaar vindt het festival plaats op 17 t/m 19 september. Assen staat dan weer bol van de fantasievolle theatervoorstellingen voor jong én oud!
Bekijk het programma hier

Zomerse DIY
Joehoe! Het is zomer! Tijd voor bikini’s, strand, lekker met water spelen en bbqen. Ik kan altijd enorm genieten van de vrolijke kleuren, de lange avonden en de zomerse gerechten. Ontdek hier onze 8x zomerse DIY!
Genieten maar 

Spelletjes voor onderweg
Heerlijk met het gezin op vakantie! Maar voordat we de bestemming hebben bereikt, moeten er wel wat km gereisd worden. Wij hebben 10x leuke spelletjes voor onderweg op een rijtje gezet!
Ik zie, ik zie... 

Fijne zomervakantie! Voor nog meer leuke uitjes, kijk in onze eropuit!