17x Zomervakantie tips in Drenthe, wat gaan jullie doen?

11 juli 2022
Alsjeblieft 17x zonnige zomertips! Het is zover...de schoolbel gaat, de deuren zwaaien open en de kinderen komen huppelend naar buiten. Zes weken vakantie, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Denk dan nog even terug aan deze nieuwsbrief met tips.
Zomervakantie in Drenthe!
Kidszomervermaak Assen
De binnenstad Assen staat de hele zomer van 2022 in het teken van Kids Zomervermaak voor jong en oud! Van springkussens, kinderspellen en animatie op de pleinen tot culturele activiteiten en muziek in de Gouveneurstuin.

Een dagje uit bij de Flierefluiter

Niet voor niets door ANWB uitverkozen tot allerleukste uitje van Overijssel, De Flierefluiter in Raalte is namelijk écht een supertof dagje uit voor het hele gezin. Gave binnen- en buitenspeeltuin, dus geschikt voor zon én regen! 
Met waterluchtkussen

Maak een ontdekkingsreis
Ontdek het OERmuseum en sta oog in oog met een imposante mammoet en haar jong! In het OERmuseum maak je een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot aan de brons- en ijzertijd.

De Walvisroute
Zomertip! In de tuin van Miramar Zeemuseum kan je een mooie en informatieve Walvisroute volgen. Via een schelpenpaadje loop je langs een twaalftal borden met vragen en leuke weetjes over de walvis.

Circus Snor
Deze zomer gaat Circus Snor op pad met de nieuwe voorstelling “Chapeau!”. Een vrolijke circusvoorstelling met artiesten uit heel Europa. Op 9 augustus kun je een voorstelling van Circus Snor bezoeken op Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg. Komen jullie ook?

zomervakantie 2020 drenthe

Urban GRND | Spelen in de zomer
Wat ga jij deze zomervakantie doen? Er is nu zoveel keuze van trampoline springen tot disco rollerskaten, dat het soms wat moeilijk kiezen is. Voor de zomer hebben zij dan ook een uniek concept bedacht; een onbeperkt ALL-IN EXPERIENCE. Benieuwd naar de arrangementen? Ontdek ze hier! Extra lekker --> Ze hebben overal AIRCO

Ontdek, beleef Drenthe
Met kinderen is erin Drenthe van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Wij verzamelden toffe tips om tijdens je zomervakantie in Drenthe te doen met de kids! Benieuwd? Check deze blog dan snel!
Eropuit in Drenthe 

Bad & Klimpark Hesselingen
Een dagje actief plezier, bleef je hier! Bad & Klimpark Hesselingen in Meppel. Alles voor een actief vermaake zowel indoor als outdoor! Van een super tof klimpark tot een subtropisch zwembad met jungle peuterbad en nog veel meer tofs!

13x Zomers Zwemmen
Afkoeling zoeken in de leukste openluchtzwembaden in en rondom Drenthe. Wij hebben de leukste 13 op een rijtje gezet voor jullie! Let op! Gezien de verwachte drukte, bij vele van hen van te voren reserveren!
13x buiten zwemmen 

Familiedagen Pand 17
edereen zondag van 17 juli t/m 21 augustus is er Familiezondag bij Pand 17 in Assen. Springkussens, spellen & slushpuppy! Kom je borrelen op ons beach terras? Terwijl de kids ravotten in het zand, losgaan op de springkussens en genieten van slushpuppies.

eropuit in drenthe

Schaduw in de natuur
Schaduw zoeken onder de bomen, spelen met de watertoestellen, luisteren naar fluitende vogeltjes, afkoelen met je voeten in de modder... Het kan allemaal in de natuur. Ontdek onze favoriete 10x natuurplekjes!
Leuke dag uit 

Vliegerfestival Emmen
Vier het 34e vliegerfestival in Emmen mee! Een kleurrijk en mooi schouwspel op 19, 20 en 21 augustus. Er is zoveel te beleven voor jong en oud! Ontdek snel en kom kijken naar deze geweldige kleurrijke vliegers!
Kleurrijk spektakel 

Is het echt of nep
Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Werken van beroemde kunstenaars worden vaker vervalst dan je denkt. In Museum Valse Kunst vind je vervalste kunstwerken. Maar waarom en wie doet dat nou toch?

Funzone Hoogeveen
Betreed de wijde wereld van FunZone. Hier zijn jij en je vriendjes aanbeland in het grootste indoor speelparadijs van Hoogeveen. Dat betekent heel veel avontuur! Ontdek de leukste spellen en attracties in alle hoeken en gaten! 

natuur in drenthe

25x dagje weg NL

Yess! Het is zomervakantie. Een stralende zon én de kinderen lekker thuis... Dat vraagt om een gezellig dagje weg in eigen land. Wij hebben onze 25 favorieten uit héél Nederland verzameld. 

Zomerse DIY
Joehoe! Het is zomer! Tijd voor bikini’s, strand, lekker met water spelen en bbqen. Ik kan altijd enorm genieten van de vrolijke kleuren, de lange avonden en de zomerse gerechten. Ontdek hier onze 8x zomerse DIY!
Genieten maar 

Spelletjes voor onderweg
Heerlijk met het gezin op vakantie! Maar voordat we de bestemming hebben bereikt, moeten er wel wat km gereisd worden. Wij hebben 10x leuke spelletjes voor onderweg op een rijtje gezet!
Ik zie, ik zie... 

Fijne zomervakantie! Voor nog meer leuke uitjes, kijk in onze eropuit! Naar de website