• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Tips om te zwemmen in het Gooi!

2 juli 2024
Nu de temperaturen oplopen en het echt zomers weer is, zoeken wij met de kinderen graag de verkoeling. Maar waar is dat fijne strandje met de faciliteiten waar jij naar zoekt? Of juist dat rustige plekje zonder al te veel toeters en bellen. Check hier onze tips voor deze zomer....
Natuurbad Zwemlust Nieuwersluis

Strandjes om lekker te zwemmen deze zomer

In Nederhorst den Berg ligt de Spiegelplas met verschillende mooie strandjes. Je kunt je auto of fiets hier parkeren en lekker met je picknickmand een mooi strandje uitzoeken! Met kleinere kinderen is de Bergse Akker aan het water ook erg leuk om te spelen en zwemmen.

Bij het bekende Speelpark Oud Valkeveen is ook een lekker strandje, dus ook met tropische temperaturen kun je in het Speelpark prima terecht!

In Huizen ligt het Huizer strand aan het Gooimeer. Een lekker breed strand waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. In Muiderberg ligt het Muiderstrand, iets kleiner maar wel leuk. Met een leuke strandtent waar je ook nog lekker kunt eten of borrelen.

Langs de N201 richting Vreeland ligt zwemplek De Zuwe ter hoogte van Kortenhoef. Hier heb je geen zandstrand, maar wel een ligweide met een afgezet zwemgedeelte. Er zijn trappetjes om het water in te kunnen. Ook zijn er twee toiletten. Je kijkt hier heerlijk uit over de Wijde Blik. Het is vanuit Hilversum net iets voorbij Ottenhome!

Wist je trouwens dat je op Forteiland Pampus ook kunt zwemmen? Er is een klein strandje waar de kinderen het water in kunnen en ze kunnen van de steiger (zit een trappetje) lekker het water in. Wat is er nou leuker dan op een eiland vertoeven en ook nog genieten van al het water.

Een plek die niet mag ontbreken in deze lijst is de zwemplek bij Jachthaven Naarden. Daar is een heerlijk natuurbad voor de kinderen.

Zwembaden in 't Gooi

In ‘t Gooi vind je ook verschillende zwembaden met ligweides en buitenbaden. Hier heb je vaak meer voorzieningen zoals toiletten, kleedhokjes en een kiosk met snacks, ijsje en drinken.

Wil je graag zwemmen in een mooi natuurbad? Ga dan naar zwembad Zwemlust in Nieuwersluis. Hier wordt toezicht gehouden door de badmeester en als je met de auto komt, kun je er gratis parkeren. Bij Breukelen vind je Zwembad de Meent met bij het ondiepe deel van het zwembad een zandstrandje met speelattributen voor kleinere kinderen. Bij het diepe bad zijn een hoge en een lage duikplank. Twee topplekken om naar toe te gaan in de zomer.

Voor overige zwembaden buiten kun je denken aan: het Bosbad De Vuursche in Baarn, vlakbij Hilversum. Het ligt er prachtig in de bossen, een prima plek voor verkoeling.

Maar ook zwembad de Zandzee in Bussum en Zwembad de Sijsjesberg in Huizen bieden een heerlijk zwembad buiten! Genieten van zon en water….

Wij adviseren je de website van de zwemplekken goed in de gaten te houden. Hier vind je de meest actuele informatie!

Meer zwemplekjes in 't Gooi

Kijk hier voor een compleet overzicht met alle strandjes en zwemplekken in 't Gooi!Blauwalg
Het water wordt in ’t Gooi regelmatig gecontroleerd. De gemeente geeft aan indien er sprake is van blauwalg en waarschuwt duidelijk bezoekers van een zwemgebied. Kijk daarom altijd goed op de borden voordat je gaat zwemmen!

Heel veel zwemplezier deze zomer en geniet van de zon, het zand en het koele water!

Tip: bekijk hier 5x leuke kinderboerderijen in 't Gooi >>>


Naar de website