Openbare BibliotheekTerug naar het overzicht

Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bieb! Kom lekker lezen en de mooiste boeken lenen!

Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Met meerdere vestigingen in de regio is er vast een bibliotheek bij jou in de buurt. Zoek je inspiratie voor een leuk boek of wil je oefenen met leren lezen? Moet je voor school aan de slag of wil je nóg meer nieuwe dingen leren? In de bibliotheek vind je alle informatie die voor jou handig is. Als lid kan je altijd artikelen lenen. Wist je al dat lid worden tot 18 jaar gratis is?!

De Jeugdwand

De jeugdwand is een plek waar kinderen gestimuleerd worden om nieuwsgierig te zijn. Open dus gerust alle deurtjes en laatjes. De jeugdwand heeft een vast concept: een boekenplank, de boekentips van kinderen, verrassing in het kastje, de kunstgallerij en de voorleestas. De boeken op de boekenplank staan extra in het zonnetje. Bijvoorbeeld in het teken van de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen of een andere speciale dag. De boeken mag je altijd lenen en mee naar huis nemen.


De Voorleesexpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Of vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress misschien helpen. Samen gaan jullie thuis voorlezen, praten en taalspelletjes doen.

Lees voor uit de tas

Aan de blauwe lat hangt een voorleestas. Hierin vind je een mooie prentenboek en uitleg- en doe bladen. Ook leuk als je met meerdere kinderen naar de bieb komt. Let op: dit tasje kan je alleen maar in de bieb lezen. Na het lezen kun je het tasje weer terughangen aan de blauwe lat.

 
Benieuwd wat er nog meer te doen is in de bieb? Klik op de roze button voor meer info.

Niks missen van Kidsproof? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden, deze kunnen per vestiging verschillen! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Great Christmas Circus

Great Christmas Circus

Boek met de hoogste KIDSPROOF KORTING je kaartjes voor het sfeervolle en spectaculaire KERSTCIRCUS in Beverwijk! Het is de ultieme show voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie.

Gebruik deze link voor kortingskaarten!