• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Kinderboerderij MerenwijkTerug naar het overzicht

Bezoek de dieren en doe mee aan toffe activiteiten bij de grootste kinderboerderij van Leiden!
Kinderboerderij Merenwijk is de grootste kinderboerderij van Leiden. Op de boerderij is echt van alles te doen!

Bezoekers kunnen natuurlijk de dieren bekijken of aaien. Ook staan op het terrein twee voerautomaten. Zo kunnen kinderen zelf de juiste voeding geven aan de dieren. Iedere dag om 8.00 en 15.00 uur voeren de dierverzorgers van de boerderij alle dieren.

Ponyritjes
Altijd al eens een ponyritje willen maken? Dat kan op de boerderij! Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur kunnen kinderen ponyritjes maken onder begeleiding van een dierverzorger. 

Bezoekerscentrum Weidezicht
De boerderij heeft ook een bezoekerscentrum waar activiteiten plaatsvinden en informatie te vinden is. Zo staan er leesboeken voor jong en oud, is er een kleurhoek en kan je zien hoeveel energie de zonnepanelen op de daken van de boerderij opleveren. Het bezoekerscentrum is iedere dag open van 8.00 tot 16.30 uur.

Theehuis de Trotse Pauw
Na het rondje over de boerderij nog een kopje koffie of iets eten? Dit kan in theehuis De Trotse Pauw. En bij mooi weer op het terras! Naast het theehuis bevindt zich een speeltuin die gemaakt is van duurzame materialen. Voor de allerkleinste bezoekers is sinds kort ook een speeltuin voor dreumesen geopend.

Superleuk is ook het Kabouterpad! Haal een knapzak en speurboekje bij het theehuis en ga op zoek naar de evensgrote kabouters. Vind jij ze allemaal?

Kom langs! Kinderboerderij Merenwijk ligt in het Merenwijkpark in Leiden. Heb je vragen of wil je meer informatie over de activiteiten? Neem dan telefonisch contact op.

Tip: klik door voor nog veel meer leuke eropuitjes in en om Leiden!

Kinderboerderij Merenwijk

Parkzicht 100
2317 RH Leiden
Openingstijden van 8.00 tot 16.30 uur Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje naar Den Haag... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes