Kinderboerderij MerenwijkTerug naar het overzicht

Bezoek de dieren en doe mee aan toffe activiteiten bij de grootste kinderboerderij van Leiden!
Kinderboerderij Merenwijk is de grootste kinderboerderij van Leiden. Op de boerderij is echt van alles te doen!

Bezoekers kunnen natuurlijk de dieren bekijken of aaien. Ook staan op het terrein twee voerautomaten. Zo kunnen kinderen zelf de juiste voeding geven aan de dieren. Iedere dag om 8.00 en 15.00 uur voeren de dierverzorgers van de boerderij alle dieren.

Ponyritjes
Altijd al eens een ponyritje willen maken? Dat kan op de boerderij! Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur kunnen kinderen ponyritjes maken onder begeleiding van een dierverzorger. Een ritje kost € 2,-.

Bezoekerscentrum Weidezicht
De boerderij heeft ook een bezoekerscentrum waar activiteiten plaatsvinden en informatie te vinden is. Zo staan er leesboeken voor jong en oud, is er een kleurhoek en kan je zien hoeveel energie de zonnepanelen op de daken van de boerderij opleveren. Het bezoekerscentrum is iedere dag open van 8.00 tot 16.30 uur.

Theehuis de Trotse Pauw
Na het rondje over de boerderij nog een kopje koffie of iets eten? Dit kan in theehuis De Trotse Pauw. En bij mooi weer op het terras! Naast het theehuis bevindt zich een speeltuin die gemaakt is van duurzame materialen. Voor de allerkleinste bezoekers is sinds kort ook een speeltuin voor dreumesen geopend.


Kom langs! Kinderboerderij Merenwijk ligt in het Merenwijkpark in Leiden. Heb je vragen of wil je meer informatie over de activiteiten? Neem dan telefonisch contact op.

Tip: klik door voor nog veel meer leuke eropuitjes in en om Leiden!

Tip: wist je dat Kidsproof je ook via Facebook op de hoogte houdt van de leukste kinderactiviteiten? Like ons nu en blijft op de hoogte!

Kinderboerderij Merenwijk

Parkzicht 100
2317 RH Leiden
Openingstijden van 8.00 tot 16.30 uur Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Het is lente! We zien lammetjes in de wei, overal narcissen, het zonnetje komt steeds vaker door... In onze Uitagenda vind je fijne lentetips, geniet ervan!

Lente in en om Leiden