Familie Fiets en Food routeTerug naar het overzicht

NIEUW: de Fiets en Food route! Een superleuk fietsrondje met kinderen door de Boterhuispolder.
Stap op de fiets en trap de FAMILIE FIETS & FOOD route door de eeuwenoude Boterhuispolder!

Deze route langs de Zijl en dwars door de polder is zo'n 8 kilometer en zeer geschikt voor kinderen. Tijdens deze route rijdt je niet alleen door een prachtig landschap, maar maak je ook kennis met de duurzame streekproducten die hier geproduceerd worden. Je komt langs lokale ondernemers, die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een gezonde wereld. Op die locaties vind je een QR-code voor een video, waardoor je een kijkje achter de deur krijgt. Hierdoor leer je onder andere hoe het voedsel geproduceerd wordt, waar de melk vandaan komt en over het bijzondere landschap waar je je bevindt.

Startpunt is bij Brasserie Zijlstroom in de oude meelfabriek. Vanuit hier fiets je de route naar Boerderij Boterhuys. Een heerlijke stop met een leuke waterspeeltuin, hooiberg, allerlei dieren en je kunt er lekker zelfgemaakt boerenijs eten. De route kronkelt langs het water en door boerenland en zo kom je bij de Lakenvelder Boerderij. Hier kun je op zaterdag het heerlijke vlees van deze mooie koeien kopen en kinderen vermaken zich prima op de trampoline:-). De volgende stop is ook een leuke: Werplaats om de hoek. Een fijne plek met pluktuin, kippen, de kinderen kunnen hier bijvoorbeeld een insectenspeurtocht doen, een insectenhotel maken en cupcakes versieren. Leuk!   

Naast de filmpjes onderweg, kun je tijdens de fietstocht ook je eigen maaltijd bij elkaar scharrelen. Alle locaties hebben een eigen winkel waar je hun lokaal geproduceerde producten kunt kopen. Er is ook een mogelijkheid om de fietstocht uit te breiden met een extra activiteit.

Voor openingstijden winkels en activiteiten, check de pagina van de deelnemende locaties. Klik door via de roze button!

Foto's: Buro JP

Fiets en Food route


Leiden
Openingstijden Voor openingstijden winkels en activiteiten, check de pagina van de deelnemende locaties. Klik door via de roze button! Prijs gratis Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

24 x op kamp met en zonder overnachten