Kabouterpad BentwoudTerug naar het overzicht

Met rode puntmuts, rode wangen én knapzak op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad!

Door de bossen van het Bentwoud kronkelt een Kabouterpad. Bij Restaurant Roest op golfbaan Bentwoud (Boslaan 3, Benthuizen), ligt een gevulde knapzak en een heuse puntmuts voor je klaar. En natuurlijk het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, met opdrachten voor op de route. Zo wordt jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner! Leuk voor (groot) ouders met kinderen of voor een kinderfeestje. 

Let op: je moet minimaal een dag van tevoren aanmelden en betalen, dat kan dus niet vlak voor vertrek. Klik door via de roze websitebutton om dit te doen en teleurstellingen te voorkomen!

Met het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek waarin de opdrachten staan voor op de route, ga je op zoek naar echte kaboutersporen, als dát geen avontuur wordt!?

Het begin van het Kabouterpad is bij Parkeerplaats Bentwoud-west (Wilde Veenenpad). Deze parkeerplaats ligt op ca. 1 km. van de parkeerplaats bij Golfbaan Bentwoud.

Via het Kabouterpad maken kinderen van 3 t/m 7 jaar een leuke en leerzame boswandeling. Voordat de kids op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in een kabouter met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Jouw kleine kabouter wordt snel een échte kabouterkenner. De speurtocht op het Kabouterpad is ook superleuk als kinderfeestje!

De puntmuts mag je na afloop houden, een mooie beloning voor al het speurwerk! 

Ook krijg je als aandenken een kabouterspeldje.

Tip: Op zoek naar andere inspiratie voor een dagje weg in de omgeving? Kijk dan verder in onze Eropuit-categorie!

Tip: je kunt ook een gaaf boswachtersfeestje vieren!


Kabouterpad Bentwoud

Parkeerplaats Bentwoud-west (start kabouterpad)
Wilde Veenenpad, Benthuizen
Openingstijden Belangrijk: minimaal 1 dag van tevoren aanmelden en betalen om mee te kunnen doen!

 

Prijs €5,- t/m 12 jaar, volw. gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie

Herfstvakantie

De herfst is in aantocht!
Wat er in de herfstvakantie allemaal te doen is in en om Leiden met kinderen zetten we voor je op een rijtje zodat je niks hoeft te missen.

Herfstvakantie uitjes met kinderen