Najaar: 5x theaterpret in Lindenberg Cultuurhuis

11 oktober 2021
Zó fijn dat we weer met de kinderen naar het theater kunnen! In oktober en november heeft Lindenberg Cultuurhuis weer leuke familievoorstellingen op het programma staan. Ik heb 5 toffe tips voor je op een rijtje gezet. Reserveer op tijd je plekjes!
Najaar: 5x familievoorstellingen in Lindenberg Cultuurhuis

De Geheime Club (6+)

Laten jullie je graag verrassen? Zijn jullie gekker op de verrassing dan de chocolade van een verrassingsei? Dan is familievoorstelling De Geheime Club van BonteHond op woensdag 27 oktober (herfstvakantie) iets voor jullie! De Geheime Club: niemand weet nog wat het is en het kan van alles zijn: solo’s, één groot stuk of duetten. Niets is zeker, behalve dat vijf nieuwe makers samenkomen in De Geheime Club en zij het wel weten.

Extra tip: kinderen kunnen meedoen aan een bijbehorende workshop waarin ze met anderen een eigen geheime club vormen, want het hebben van een geheimpje is heel leuk en spannend! Koop vooraf een workshop kaartje!Deze ridder zegt nee (3+)

Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens 'nee' op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam… net als Finn.

Deze ridder zegt nee is een grappige interactieve voorstelling van Joes op zaterdag 30 oktober en gaat over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen! Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland.Wacht 's even (6 mnd - 5 jr)

Ook voor de allerkleinsten is er een bijzondere dansvoorstelling met wonderschone pianomuziek in Lindenberg Cultuurhuis. Zo kun je op zondag 7 november Wacht 's even van danstheatergezelschap De Stilte bewonderen in het theater. In een wereld die zich ontvouwt uit een kartonnen bouwpakket verdwijnen en verschijnen twee personages. Tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen…

Hoe ga je om met iemand die anders is? Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen. Wacht ’s even.. blijf maar lekker wie je bent.De stille kletsmajoor (3+)

Op zondag 14 november speelt TG Winterberg De Stille Kletsmajoor (3+) in Lindenberg Cultuurhuis. Deze mooie jeugdvoorstelling toont de kracht van woorden in deze muzikale en beeldende voorstelling met humor en poppen waar je uren naar kunt turen.

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten handenvol geld. In dit land moet je woorden kopen in een woordenwinkel en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Heel soms dwarrelen er in het land woorden door de lucht, die zijn ontsnapt uit de pijp van de grote woordfabriek. Wil je weten hoe dit afloopt? Reserveer dan tijdig je kaartjes!De Verrukkelijke Kinderbakshow (6+)

Jullie kennen vast het programma 'Heel Holland Bakt' wel. Thuisbakker Rutger van den Broek (de 1e winnaar van het programma) en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken op zondag 21 november: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. De Lindenberg wordt voor deze show omgetoverd tot een heuse bakstudio. Hoe leuk!

Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu en taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live op deze toffe plek. In deze interactieve, vrolijke en educatieve show De Verrukkelijke Kinderbakshow worden alle zintuigen geprikkeld door te proeven, te ruiken en te luisteren!  Oma Bakker komt ook langs, zij onthult haar geheime grootmoedersrecepten voor de lekkerste cake.
Ben je nieuwsgierig naar al deze leuke theatertips en nog meer leuke voorstellingen in Lindenberg Cultuurhuis? Klik dan op de roze website button!

Groetjes, Esther

Wist je dat je bij Lindenberg Cultuurhuis ook heel veel leuke creatieve cursussen hebt voor kinderen (en volwassenen).
Naar de website