HERFSTVAKANTIE uitjes in en om Nijmegen

13 oktober 2023
Een herfstvakantie vol toffe uitjes. Zo'n heerlijke vakantie om met kinderen al die leuke herfstuitjes te ontdekken. Hieronder vind je zoveel inspiratie om er lekker samen op uit te gaan, dichtbij of iets verder weg.
Herfstvakantie uitjes in en om Nijmegen 2023

Wereldmuseum Berg en Dal

Het Afrika Museum heet vanaf nu Wereldmuseum Berg en Dal. Andere naam, maar nog steeds hét museum om het Afrikaanse continent beter te leren kennen. Herfstvakantie: In Schitterend Licht tour, workshop en museumgame. Herfstvakantie activiteiten



Schemerlicht Festival

Dit audiovisuele festival in het Goffertpark is terug deze herfstvakantie! Verwonder je samen tijdens een avontuurlijke wandeling langs prachtige licht- en geluidskunstwerken. Na afloop nagenieten met een drankje en lekkers.
Reserveer je tickets



Als pelgrim op pad

Ontdek in Museumpark Orientalis wat een pelgrimsreis is tijdens een van de wandelroutes. Zoals natuurbingo voor jonge kinderen en het Romeinse Filosofenpad voor oudere kinderen. Ook: verteltheater en diverse ambachten.
Leuk en leerzaam herfst-uitje



Karaoke en meer

NIEUW bij Planet Awesome: huur voor 2 uurtjes een mooi aangeklede karaoke-kamer om samen leuke liedjes te zingen. Leuk voor een gezinsuitje of kinderfeestje. Ook leuk in combi met bowlen, lasergamen, karten en meer.
Reserveer je activiteiten



Bedelaars en armoedzaaiers

Tijdens een rondgang met de pratende lantaarn in kasteel Hernen heb je een extra opdracht: het bevoorraden van het kasteel. De uitdaging is hoe je de voorraad op de juiste plek krijgt ondanks bedelaars en het touwenlabyrint.
Avontuur op het kasteel



Vier de herfstvakantie

In museum de Bastei is zoveel te beleven. Dwaal door de 16e eeuwse verdedigingstoren en ontdek wat Nijmegenaren vroeger aten in 'De Bastei Buurtsuper'. Knutsel een gave mammoet en struin door de Stadswaard.
Bekijk alle activiteiten 



Kijken en luisteren

Ken je het Vrijheidsmuseum al? In de herfstvakantie zijn hier interessante kinderactiviteiten. Anne-Frank middag, Opa's en oma's vertellen (verhalen uit oorlogstijd) en War Games. Ga ook met de Kijkwijzer op pad door het museum.
Bekijk alle info



Cinekid Festival

's Werelds grootste mediafestival keert terug naar Nijmegen! Kom de nieuwste films en series kijken, ga naar het MediaLab en doe mee met de leuke workshops en games. Van 14 t/m 22 oktober 2023 is het thema: is dit echt?
Programma van 37e editie



Op ontdekkingstocht

Speurneuzen en avonturiers in huis? Bezoek Fort Pannerden! Binnen en buiten het fort is er van alles te zien en te doen. Soldatenspelletjes, je eigen fort bouwen en zakkenspeurtocht. Extra tip: Nacht van de Soldaat (21 oktober). Daar willen we heen Daar willen we heen



Extra lang griezelen in Tivoli

Zin in een spannend avontuur? Kom dan op 14 en 17 okt. naar Park Tivoli voor Tivoli's Halloween Party. Open tot 19.30 uur. Griezels in het Griezelbos, een vuurwerkshow, griezelige verhalen en meer. Dat wil je niet missen!
Reserveer je tickets



Proeven zonder zicht

Smaakt je eten anders als je niet kan zien wat je eet? Ontdek het tijdens Kraak en Smaak in muZIEum. In deze proeverij voel, ruik en proef je zonder zicht. Boek dit arrangement met of zonder donkerbeleving. Nieuwsgierig?
Beleef het zelf



Herfstfestival

Toffe lichtshow, kindercircus, verlichte attracties en speelgebieden, spectaculair entertainment. Dit festival in BillyBird Park Hemelrijk wordt afgesloten met een indrukwekkende vuurwerkshow. Ze zijn extra lang open. Mis het niet!
Boek tickets met korting



Kinderfilms in de vakantie

Een film kijken vanuit luxe verstelbare stoelen? Dat kan bij Vue Nijmegen! Ook in de herfstvakantie draaien hier allerlei leuke films voor het hele gezin. Trolls 3, Paw Patrol, maar ook De Grote Sinterklaasfilm en nog veel meer.
Welke film is je favoriet?



Duik in de geschiedenis

In het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je hoe mensen vroeger leefden. De herfstvakantie staat bol van de leuke extra activiteiten: les in de Tramremise, GPS speurtocht, workshops in de ambachtenwerkplaats en meer!
Beleven en doen



Ontdek GeoFort

Tijdens de herfstvakantie kun je volop spelen, speuren en ontdekken bij GeoFort. Uiteraard zijn er weer superveel Minecraft activiteiten en workshops. Nieuw dit jaar zijn Walvi de Walvis, de Telephone Trail en het afvalspel!
Lees over CO2, afval en meer



Even cultureel

Nergens vind je zoveel leuke musea voor kinderen als in Nederland. Hier mogen ze eindeloos door het museum speuren. En vooral ook: zelf aan de slag. Met een beetje hulp van jou. Perfect voor een familie-uitje. Bekijk gauw onze tips!
Kidsproof museumspecial



Riddertoernooi en meer

Op 21 & 22 oktober kun je bij Slot Loevestein genieten van een spannend riddertoernooi. Kijk naar demonstraties van ridders, vecht mee in de ridderschool en schiet met een handboog. Tijdens de vakantie zijn er meer toffe activiteiten. Ontdek alle data



Nijmeegs Kinderboekenfeest

Hoe ziet het er bij jou thuis uit? Net als bij mij? Of he-le-maal anders? Ontdek tijdens dit toffe feest hoe thuis overal anders is. Voorstellingen, schrijvers, workshops, verhalen, een proeverij, vette huiskameractiviteiten, boeken en meer.
15 oktober - vier dit feestje mee



Noteer alvast in je agenda - tips na de herfstvakantie

Disco op de schaats

Het schaatsseizoen is weer geopend. Bij Triavium ijsbaan is op vrijdag 27 oktober de 1e kinderdisco van dit schaatsseizoen, Halloween Party. Spooky funbaan, bezoek van Piwie en frietjes met mini snackjes en snackgroenten.  Reserveer alvast kaartjes



Magische Familie Sintshow

Een 60 min. durende show vol magie, dans en veel bekende Sinterklaashits, in Arnhem! Na de show meet & greet met o.a. Sinterklaas, DJ-Piet en Monique Smit, pietenspellen, springkussens, schminken, glittertatoos en meer.
Bestel je tickets



Spellenspektakel in Utrecht 

Superveel leuke gezins- en kinderspellen liggen klaar om gespeeld en getest te worden. Ontdek 4 & 5 november de leukste spellen én het Speelgoed Festival tijdens het Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht. Klaar om te spelen?
Tickets voor gezinsuitje



Nog meer tips

Ook na de herfstvakantie is er weer veel te beleven de komende maanden. Sinterklaas-uitjes, kerstmarkten, uitjes in de natuur en theatervoorstellingen. Wekelijks vullen we onze Uitagenda aan met de leukste tips. Handig, toch?
Check de Uitagenda



Hele fijne herfstvakantie!

Liefs, Esther