Kidsproof blogTerug

Thuis doen: Week van het Geld

23 maart
Deze week is het de Week van het Geld. Helaas is deze afgelast en hebben de kinderen geen gastlessen op school. Maar er zijn zoveel leuke dingen die je thuis kunt doen om kinderen te leren omgaan met geld. Lees gauw verder!
Doel van de Week van het Geld is om kinderen al jong en spelenderwijs te leren omgaan met geld, en daarmee de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Dit onderwijs kan zelfs al beginnen bij de jongste kinderen, zelfs al bij kleuters! Voordat corona roet in het eten gooide was het de bedoeling dat verschillende professionals uit de finaciële wereld leuke gastlessen zouden geven in verschillende groepen op scholen. Dát gaat helaas vooralsnog niet door, maar gelukkig staan er op de site van de Week van het Geld ook ontzettend leuke tips voor activiteiten om thuis te doen! 

Groep 1 en 2

Download gratis leuke kleurplaten van spaarvarkens, over klusjes om geld te verdienen of over geld krijgen voor een mooi rapport.

Groep 3 en 4 

Filmpjes kijken! Er is een aflevering van Huisje Boompje Beestje over zakgeld krijgen en een filmpje over Rens die een skateboard wil kopen, maar daar eerst geld voor moet verdienen.
Of:Knutsel je eigen toverspaarpot; creatief met sparen! Bekijk de tutorial.

Groep 5 en 6 

Met kinderen van deze leeftijd kun je mooie gesprekken aangaan. Bijvoorbeeld over de vraag 'maakt geld gelukkig'? Bekijk samen het filmpje en ga samen in gesprek!

Groep 7 en 8

Deze prépubers doen niets liever dan zichzelf cool op beeld zetten. Hun foto's worden nóg toffer met deze fotoprops die je kunt downloaden!


Ook handig:

- Het zakgeldcontract downloaden
- De zakgeld-checklist


Bovenstaande is slechts een selectie van alle activiteiten, tips en filmpjes met als onderwerp 'financiële opvoeding', op de website van de Week van het Geld vind je nog veel meer!