GGD Gelderland-ZuidTerug naar het overzicht

De teams Jeugdgezondheidszorg volgen de gezondheid, groei en ontwikkeling tot je kind 19 jaar is.
De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van iedereen, met speciale aandacht voor risicogroepen. Dit doen ze door risico's voor de gezondheid te voorkomen en de gezondheid van álle inwoners te bevorderen.

Consultatiebureaus
Je kunt op het consultatiebureau terecht voor vragen over verzorging en voeding, opvoeding en veiligheid vanaf de geboorte van je kind totdat hij of zij 4 jaar is. Je kind krijgt er ook gratis alle inentingen uit het Rijksvaccinatieprogramma van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Er is altijd een consultatiebureau bij jou in de buurt.

Basisschool
Op school volgt de afdeling Jeugdgezondheidszorg de ontwikkeling van alle leerlingen tot ze 19 jaar zijn. Door geregeld onderzoek te doen, bijvoorbeeld het meten van gewicht, lengte, oren en ogen, het afnemen van vragenlijsten en voeren van gesprekken met de jeugdarts en jeugdverpleegkundige wil de GGD mogelijke gezondheidsrisico's en (toekomstige) gezondheidsproblemen bij je kind opsporen. Ze bieden individuele zorg aan kinderen, maar ook groepsvoorlichting aan leerlingen. De GGD biedt ook logopedie op school.

Gezonde School
De afdeling Gezonde School van GGD Gelderland-Zuid begeleidt scholen bij het bieden van een gezonde leeromgeving. Het doel is om kinderen en jongeren bewuster te maken van hun gezondheid en om ongezond gedrag zo veel mogelijk te veranderen in verantwoorde keuzes. Doet de school van je kind al mee? Bijvoorbeeld door gezonde tussendoortjes aan te bieden?

Heb je vragen over opgroeien en opvoeden?
Je kunt de GGD op diverse locaties bezoeken. Ook bij jou in de wijk.
Neem gerust contact op met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Of bezoek het inloopspreekuur van je consultatiebureau.

Klik voor meer informatie en de verschillende locaties waar je de GGD kunt bezoeken via de roze button gelijk door naar de site!

Tip: in onze Thuisrubriek staan leuke ideeën voor knutsels die je thuis met je kind kunt maken!

GGD Gelderland-Zuid

Groenewoudseweg 275
6524 TV Nijmegen
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden door naar de site.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips