Heerlijke boswandelingen mét een ijsje toe!

12 mei 2017
Joepie, het zonnetje schijnt! Ook dat is perfect weer om samen met de kinderen een toffe boswandeling te maken, het bos is het hele jaar door prachtig. Weet je wat het wandelen nóg leuker maakt? Het afsluiten met een super lekker ijsje of een koel drankje! Daar wordt tenslotte iedereen blij van! Wij hebben de leukste kindvriendelijke boswandelingen met horeca in en om Utrecht voor je op een rijtje gezet.
Heerlijk, boswandelingen met kinderen in en om Utrecht - met een ijsje toe!

De leukste boswandelingen voor kinderen mét ijsje toe

Midden in het Zeisterbos vind je bezoekerscentrum De Boswerf. Hier is echt van alles te beleven, voor zowel groot als klein! Naast het maken van een ‘gewone’ boswandeling kun je hier namelijk ook een educatieve speurtocht volgen en is er een super stoer natuurspeelbos! Daarnaast worden er regelmatig extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er is een knusse horecagelegenheid, dus met dat koele drankje en ijskoude ijsje komt het zeker goed!

boswandeling horeca ijsje kinderen bos utrecht

Op een ander plekje in Zeist kun je heerlijk gaan genieten van een lekker ijsje bij 't Jagershuys. Dit fijne restaurant annex pannenkoekenhuis is het vertrekpunt van de leuke Dierenwandelroute. Informatie kun je ophalen bij het restaurant. De wandeling is zo’n 2,5 km lang en ook geschikt voor wandelwagens (handig!). Ook de hond kan zonder problemen mee, want die mag in dit bos lekker los rondrennen. Op en top genieten voor iedereen!

boswandeling horeca ijsje kinderen bos utrecht

Wil je een wat langere wandeling maken? Vertrek dan vanuit Klein Zwitserland in Driebergen-Rijsenburg. Bij dit restaurant zijn namelijk routes verkrijgbaar die variëren van 6,5 tot 14 km. Maar gewoon op eigen gelegenheid lekker rondstruinen en ravotten in het bos kan natuurlijk ook! Bijkomend voordeel: op deze plek kun je zelf rustig nippen van een koud biertje of roseetje, want terwijl jij geniet vermaken de kids zich namelijk opperbest in de fijne speelhoek of in de speeltuin. Top!

boswandeling horeca ijsje kinderen bos utrecht

In de Kaapse Bossen in Doorn kun je naar hartenlust wandelen op de vele kronkelpaadjes. Wie weet spotten jullie zelfs een hert of een eekhoorntje! Er zijn vijf gemarkeerde routes, aangegeven met gekleurde paaltjes. Ook staat er een heuse uitkijktoren van meer dan 25 meter hoog. Wauw, superstoer! Nadat je die hebt getrotseerd is dat ijsje echt wel verdiend, vind je ook niet? Je kunt hiervoor terecht bij Chalet Helenaheuvel. Mmmm, smullen maar!

boswandeling horeca ijsje kinderen bos utrecht

Aan de voet van de Amerongse Berg vind je 't Berghuis. Dit fijne restaurant (mét speeltuin!) ligt middenin de bossen en is dus een heerlijke plek om naartoe te gaan voor een rasechte boswandeling. Extra leuk: maak samen met de kinderen een knapzakwandeling! Tijdens deze wandeling kun je onderweg picknicken met alle lekkere dingen die je in de knapzak vindt. Ook krijg je een bolderkar mee voor eventuele zware spullen of oververmoeide voetjes. Goed geregeld!

boswandeling horeca ijsje kinderen bos utrecht

Tenslotte mag uiteraard ook Theehuis Rhijnauwen niet ontbreken op dit lijstje! Het theehuis ligt op een prachtige plek, aan het water én middenin het bos. Er starten verschillende wandelingen vanaf deze locatie, van heel kort tot iets langer (en allen geschikt voor wandelwagens!). Routebeschrijvingen kun je ophalen in het restaurant of alvast downloaden vanaf hun website. Ook fijn: naast het Theehuis ligt een speeltuin, heerlijk voor de kinderen! En ijsjes plus lekkere drankjes vind je hier zeker weten!

boswandeling horeca ijsje kinderen bos utrecht


Zoals je ziet is er veel leuke horeca in de buurt van de bossen rondom Utrecht! Ben je benieuwd naar nog meer leuke wandelingen in de bossen? Lees dan verder over de leukste boswandelingen voor kinderen!