Museum SpeelklokTerug naar het overzicht

zondag 27 november 2022
Zing, speel, draai, dans, lach, hoor en bewonder in het vrolijke museum Speelklok
Op zoek naar een leuke culturele activiteit? Kom dan naar Museum Speelklok in hartje Utrecht! Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten in alle soorten en maten en laat je verrassen door de vrolijke muziek die vanuit alle hoeken van het museum klinkt.

Er valt ontzettend veel te zien en te horen in het museum! Ga mee met de Muzikale Tour en hoor de instrumenten live spelen, doe zelf ontdekkingen in de Museum Expeditie of bezoek de Koninklijke Kamer en strijk neer in het muzikale Museumcafé.

Speurtocht Museum Speelklok met orgelaapje Toon
De kinderspeurtocht met orgelaapje Toon behoort tot één van de activiteiten voor kinderen. Jonge bezoekers krijgen bij binnenkomst in het museum een gratis Toonkaart aan de kassa. Hiermee kunnen ze vervolgens zelf het lievelingsliedje van aapje Toon componeren, programmeren en spelen.

Voor de allerjongste (3-7 jaar) is Toon negen keer te vinden op de begane grond van het museum. Elk aapje heeft een vast nummer met een bepaalde kleur die samen op de Toonkaart een melodie vormen. Voor de oudere kinderen (8-12 jaar) heeft Toon negen vragenbordjes die beantwoord kunnen worden met een kleur. De goede antwoorden vormen ten slotte samen een melodie. Elk aapje staat gelijk aan een aantal noten op de kaart die samen een melodie vormen. Knip in de Muziekfabriek alle ingekleurde noten uit en haal de Toonkaart daarna door de plingplong. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Klik op de roze button om je ticket te reserveren en voor meer info!

Museum Speelklok

Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Openingstijden Iedere dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

My First Festival

My First Festival

TivoliVredenburg is op 28 december omgetoverd tot één groot festivalterrein en is er de hele dag van alles te doen.

Met artiesten om bij mee te zingen en dansen, muziektheatervoorstellingen en meer!

Check het aanbod & koop tijdig je tickets