Tips voor leuke uitjes in de meivakantie!

14 april 2023
Hoera, het is weer (bijna) meivakantie in de regio Utrecht! Heb jij al plannen om leuke dingen met je kinderen te doen? Lees hier onze tips voor leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten in de meivakantie van 2023!
Heerlijk, meivakantie! Alle tijd voor leuke activiteiten.
De meivakantie is een fijne tijd om samen met je kinderen vrij te zijn. Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke vakantie van te maken in en om Utrecht!

Uitagenda | Tips voor meivakantie-uitjes in en om Utrecht

Zoek je naar leuke uitjes voor in de meivakantie? Check dan de Uitagenda met tips voor de meivakantie!

We hebben volop leuke ideeen voor je om er met het gezin een leuke meivakantie van te maken. Bekijk hieronder onze favoriete tips!

Resten van een berucht kasteel bekijken? Gave graffiti van Utregs bekendste inwoonster? Of skaten, sporten en dansen op de meest urban plekken? Tijdens deze stadswandeling van Ludens ontdek je samen nieuwe plekken rondom het Centraal Station! Aan de hand van opdrachten en weetjes worden jullie zo uitgedaagd lekker te bewegen.



Eens even helemaal in de huid van een ander personage kruipen? In de meivakantie organiseert Theaterschool Utrecht supertoffe Theaterdagen. Na een hele dag toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen en repeteren wordt een optreden gegeven in de Theaterzaal. Hoe leuk!



Om een extra lichtje te schijnen op de Botanische Kunst staan er allerlei planten geportretteerd en zijn er extra activiteiten te doen bij de Botanische Tuinen! Kinderen kunnen helpen bij een vette tekening vol met planten en op onderzoek uit tijdens de Loepjesloop. Voel, kijk en ruik!



Wat als je alles al hebt, maar alsmaar meer wilt? In deze voorstelling van het NUT ontmoet je op 3, 6 en 7 mei Ruby en een koning die alles wenst van goud. Een komische, energieke en beeldende familievoorstelling boordevol liedjes over hebzucht.



Ook leuk, bij Museum Speelklok kunnen gezinnen zich laten verwonderen door de sprookjesvertelling Belle en het Beest! Bijgestaan door een betoverde klok en een eigenwijze kandelaar gaat Belle op een muzikaal avontuur in het kasteel. Na de voorstelling kunnen gezinnen nog zelf aan de slag in Escape Game!



Het Nieuw Utrechts Toneel zet een muzikale theatershow neer in één dag. Tijdens de De Grote puntje puntje show gaan vijf spelers en een chef-kok aan de slag om je zondagmiddag te vullen met verhalen, humor, wetenschap, pruiken, futuristische hapjes en muziek. Het thema is dit keer: de toekomst van geld.



Spookje Wonne is Dirk kwijt, al vier eeuwen! Voltooi deze meivakantie de opdrachten in Kasteel de Haar in de escaperoute 'Het Spook van de Haar' en red een verloren vriendschap. Door een mix van ‘kraak de code’ en creatieve opdrachten die kinderen en hun ouders samen kunnen doen maak je echt even deel uit van het kasteel.



Zaterdag 29 en zondag 30 april presenteren Theater Kikker en Podium Hoge Woerd het Uk&Puk Festival, een festival bomvol theater, dans en creatieve activiteiten voor peuters en kleuters! Van een koning die alles wil hebben, tot een percussievoorstelling en een astronaut, er komt van alles voorbij. Kies een voorstelling uit die bij je past en maak het mee!



In het Nationaal Militair Museum word je ondergedompeld in de wereld van militairen. Stap in een NMM minitank, speur naar het codewoord, luister naar verhalen van de veteraan of ontdek de vernieuwde X-plore vol speelobjecten. Extra tijdens de meivakantie: maak je eigen vredesduif en laat de duif vliegen naar een plek waar vrede nu nodig is!



Beweeg als echte architect door een bouwproces in de Bouwkeet van De Vrijstaat! Door grote, kleurrijke installaties en (muur)schilderingen kinderen kinderen op interactieve wijze voelen hoe het is om een echte ontwerper, achitect én kunstenaar te zijn. Van idee tot ontwerp, van binnen naar buiten en van tekentafel tot woning, maak het mee!



Bij GeoFort draait alles om de aarde. Daarom zijn er in de meivakantie de GeoExperience en allerlei klimaatactiviteiten te doen! Ook gaat de bunker 'Gebouw E.' open die nog niet eerder toegankelijk was. Vergeet ook vooral de Minecraft workshops niet, en éxtra leuk: je kunt GeoFort ook ervaren vanaf de bootjes in het water!

Er zijn in de vakantie extra activiteiten in het archeologisch Museum Hoge Woerd. Je vindt in dit archeologisch museum in Leidsche Rijn de soldatentraining, het ArcheoLab, een VR ontdekkingstocht en meer activiteiten waarbij je 2000 jaar terugreist!



Hebben jullie nieuwe interactieve Mediamuseum op het Mediapark al bezocht? Van 28 april t/m 7 mei kun je bij het Mediamuseum een gave game spelen! Help de 11-jarige Nova in dit spel om de herinneringenmachine te repareren. Ontdek ook meteen het interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid!



Een dagje bioscoop mag niet ontbreken in de schoolvakantie. Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht hebben ze weer een leuk programma voor alle leeftijden! Zak weg in de luxe stoelen en kies een van de nieuwste familiefilms: Superkat Maurice, The Super Mario Bros. movie en Leeuwin.



Bij Boulderhal Energiehaven klim en klauter je er deze vakantie lekker op los. Een heerlijk actief uitje, geknipt voor kinderen die gek zijn op klimmen. In de meivakantie krijg je via Kidsproof ook nog eens een leuke korting.

Daarnaast zijn er ook nog hele leuke dagkampen voor kids. Een superleuk uitje voor de kinderen en praktisch voor de ouders. Zo kan je een dagje paardrijden bij Stal van Brenk of leer de gaafste trucjes tijdens de Skateweek in Skatepark Utrecht. Er is zoveel leuks te doen!

Nog meer uitjes voor de meivakantie? In onze Uitagenda hebben we talloze leuke vakantie-uitjes en kinderactiviteiten op een rijtje gezet. Van sportieve kinderactiviteiten tot culturele uitjes voor het hele gezin.

Zin in een dagje thuis? Neem eens een kijkje in onze DIY tips. Hier vind je allerlei leuke knutselideetjes, kinderrecepten en spelletjes om er een heerlijke dag thuis van te maken. Ga bijvoorbeeld lekker koken of knutselen met je kinderen, dat vinden ze vast super!

Fijne meivakantie!

P.S. Nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!