• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Heerlijk buiten zwemmen in zwembaden én natuurwater!

9 juli 2022
Een kindvriendelijk buitenzwembad of prachtig natuurwater: in en om Utrecht vind je veel fijne zwemplekken om met de kinderen naartoe te gaan! Wij hebben de leukste openluchtbaden en natuurzwemplekjes vast voor je op een rijtje gezet. Veel spetter en spatter plezier!
Buitenzwemmen in zwembaden én natuurwater

Buitenzwembaden en buiten zwemmen in meertjes


Buiten zwemmen is voor de meeste kids écht een feestje! En als je voor een fijne plek kiest, is het voor het hele gezin een superleuk uitje. Bekijk onze tips met zwemplekjes in en om Utrecht!

Corona

Let op: deze info is van voor de corona-uitbraak. Check voor vertrek dus altijd even of er speciale coronamaatregelen van toepassing zijn. Soms moet je i.v.m. corona vooraf reserveren.

Buitenzwembaden /  Openluchtbaden


Zwembad De Krommerijn
In dit mooie zwembad in Utrecht Oost is het op en top genieten bij mooi weer! Naast heerlijk zwemmen in het grote openlucht zwembad kunnen de kleinsten zich hier eindeloos vermaken in het peuterbadje. Ook vind je er een fijn terras, een groot grasveld en zelfs plek om een potje voetbal of volleybal te spelen. Zo leuk!

buiten zwemmen zwembad natuurwater buitenzwembad

Zwembad Laco
Dit mooie zwembad in Driebergen heeft een fijn buitenbad. Je kunt er lekker spelen, zwemmen en ontspannen. Spetteren maar allemaal!

Zwembad Dijnselburg
Met lekker weer is het heerlijk toeven in zwembad Dijnselburg in Zeist! In de zomer kun je hier namelijk buiten zwemmen. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje en ook hier vind je natuurlijk een fijne ligweide.

Bosbad Leersum
Een werkelijk prachtig aangelegd buitenzwembad (gevuld met natuurlijk bronwater!) is Bosbad Leersum. Je vindt hier maar liefst drie baden met verschillende dieptes, dus zowel groot als klein kunnen veilig zwemmen in dit openlucht zwembad! Er is een grote speelweide waar regelmatig extra activiteiten worden georganiseerd. Ook is er een gezellig restaurant.

buiten zwemmen zwembad natuurwater buitenzwembad

Zwembad Merwestein
Bij mooi weer gaat het buitenbad van zwembad Merwestein in Nieuwegein open. Yeah! Het bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad, peuter- en kleuterbad, beachvelden en een ligweide. Super tof!

Zwembad de Wetering
In Houten vind je Zwembad de Wetering. Ook hier kun je heerlijk buiten zwemmen! Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterhoek. Kindvriendelijk en veilig zwemmen kan hier dus zeker weten!

Recreatieterrein Oortjespad
Bij Recreatieterrein Oortjespad in Kamerik is van alles te beleven! Je vindt hier een kinderboerderij, visplas, speelweiden met speeltoestellen én... een fijn peuterbadje! Zo leuk, echt een plekje om je de hele dag te vermaken!

Zwembad Den Hommel
Bij Den Hommel in Utrecht kun je heerlijk buiten zwemmen en relaxen op de grote ligweide. Enorme waterpret voor groot en klein gagarandeerd!

Batensteinbad
Ook in Woerden vind je een hele leuke waterspeelplek: BatensteinBuiten. Met een waterspeeltuin met verwarmd water, een midgetgolfbaan, speeltoestellen, kabelbaan en verschillende trampolines. Er is ook een sportplein met onder andere freerun-mogelijkheden. De speelplaats is gratis toegankelijk, ideaal!   

buiten zwemmen zwembad natuurwater buitenzwembad

* * * * * *

Natuurzwembaden:


De Haarrijnse Plas
De Haarrijnse Plas is net een echt strand, maar dan compacter. Een schepje en emmertje mee en urenlang vermaak gegarandeerd! In het afgeschermde deel van de plas kun je veilig zwemmen. Toegang is gratis. Leuk extraatje: om het strandgevoel compleet te maken kun je bij Key West Beachhouse genieten van een heerlijk hapje en/of drankje!

Down Under
Fijn zwemwater, een ligweide met speeltoestellen, een zandstrand, ligbedden en een spectaculair uitzicht op de Laagravense plas en de watersporters: op het strand van Down Under in Nieuwegein hoef je je geen moment te vervelen! Voor lunch en diner kun je terecht bij het restaurant en daarnaast zijn er snacks en koude ijsjes te koop voor de lekkere trek.

buiten zwemmen strandje kinderen Down Under


Strandbad Maarsseveense Plassen
In dit fijne Strandbad vind je, naast ruime speelweiden en het zandstrand, een fantastisch speeleiland middenin het water. Roetsj van de hoge glijbaan en leef je eindeloos uit op de vele andere (water)speeltoestellen.  Snacks en ijsjes zijn verkrijgbaar. Genieten maar!

Zwembad de Kikker (Helaas geen plek meer dit seizoen)
Puur natuur zwemmen in het water van de fortgracht van Fort Ruigenhoek, dat is waar zwembad de Kikker voor staat. Geniet van de zon op de ligweide of plons in het water via één van de grote steigers of vanaf de duikplank. De allerkleinsten kunnen terecht in een afgezet badje.

De Zeven Slootjes
Een heerlijk zwemplekje in Utrecht stad! Je moet het maar net weten te vinden, maar als je de Zeven Slootjes hebt ontdekt is het echt genieten op dit mooie plekje! Het water is niet diep, ideaal dus voor wat kleinere kinderen. Naast het stromende water zijn de wiebelbruggen en de vlotten een echte hit. Toegang is gratis.

buiten zwemmen zwembad natuurwater buitenzwembad

Honswijckerplas
In en om dit zwemwater (in de uiterwaarden van de Lek) is het super fijn vertoeven! Er zijn picknickweides, diverse speeltoestellen en ruime zandstranden. Wat wil een mens nog meer met dit heerlijke weer? De plas is vrij toegankelijk en er staat een toiletunit.

Cattenbroekerplas
Ga lekker spetteren en spatten in de Cattenbroekerplas in Woerden. In het afgeschermde gedeelte van de plas kun je veilig zwemmen. Ook is er een zandstrand met lig- en speelweide en een toiletvoorziening. Toegang is gratis! Op mooie dagen kun je een lekker ijsje of koud drankje kopen. Heerlijk!

Strand Henschotermeer
Lekker luieren, genieten van de mooie omgeving, zwemmen in het water en spelen in het zand: bij het Henschotermeer in Woudenberg kan het allemaal! Er is een fijne speelplek en op warme dagen is er badtoezicht, wel zo veilig! Ook zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig. Kom dus gauw een keer naar deze topplek!

Buitengoed de Boomgaard
Ontdek dit geheime plekje: Buitengoed de Boomgaard! Een heerlijke locatie om even te onthaasten. Er is een speeltuintje, kinderboerderij, skelterverhuur en een fijne speelvijver waar je kunt liaanslingeren en sprietlopen. Super tof!

Veel zwemplezier!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips voor uitjes in en om Utrecht!