Herfstvakantieuitjes rondom Zwolle! Wat gaan jullie doen?

1 oktober 2020
Het was even spannend, maar we mogen toch naar al deze fijne uitjes in de herfstvakantie. Check vooraf de coronaregels en reserveer een plekje. Wacht niet te lang want sommige kaartjes zijn schaars! Veel plezier.
Herfstvakantieuitjes rondom Zwolle!
De leukste eropuit-tips in de herfstvakantie rondom Zwolle!

Cine Kid On Tour Zwolle

Ook deze herfstvakantie is het natuurlijk weer tijd voor Cinekid. Het multi-media festival brengt iedereen vanaf drie jaar en ouder in aanraking met mooie films, workhops en installaties van over de hele wereld. De hoofdlocatie van Cinekid is vanouds in Amsterdam, maar het festival gaat in 2020 ook 'On Tour' naar het Fraterhuis in Zwolle.


Appeltjes plukken & spelen

Het is altijd een feestje om hier te zijn. Deze vakantie kan je nog volop appeltjes plukken en heerlijk spelen in hun boomgaard speeltuin. Naast hun boerderijwinkel hebben zij ook een fijn terras met heel veel lekkers!
Op naar Fruittuin Verbeek

Avontuurlijk gezinsuitje

Een onvergetelijke ervaring voor iedereen! Bij The Great Escape in Zwolle. Een wedstrijd tegen de klok met bijvoorbeeld je kids en familie. Wie neemt de leiding, wie kan er strategisch denken, wie is er tactisch?
Your way out 

De leukste kinderfilms

Laat je deze herfstvakantie verrassen met de nieuwste films bij Pathé Zwolle! Ga mee op avontuur met de film Jackie en Oopjen, ontdek het eeuwenoude geheim van Freddy en zijn familie in de film 100% Wolf en de Sint en zijn Pieten zijn terug in de Grote Sinterklaas film.
Reserveer je plekje 

Sportief gezinsuitje?

In de herfstvakantie heeft Yosemite een actie voor familieklimmen! Wat is nu een grotere uitdaging dan samen met je gezin proberen de top te bereiken? En helemaal leuk nu met korting! Tip: Wel even van te voren reserveren. Nu met korting.
Wie bereikt de top? 


In de natuur

Bos- en natuurwandelingen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, kastanjes en andere dingen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in het bos! Dit zijn de onze natuur hotspots om te wandelen en te spelen.
In to the woods

Spot de herfst Big-5
Stiekem willen we de kachel weer aan. Maar eigenlijk is de herfst het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan! Het is niet te warm en nog niet te koud en er is van alles te vinden en zien. Vind jij de big five van de herfst? Veel plezier met zoeken en ontdekken!
Op herfst safari 


De leukste musea uitjes


Zwieren en zwaaien

Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Dat wordt genieten 

Natuurmuseum Fryslân

Ga met je Freek Vonkjes op avontuur door het Natuurmuseum Fryslân en ontdek GIF. Hier sta je oog in oog met levende giftige dieren. Alles coronaproof en daarom zijn er maar een bepaald aantal kaarten per dag beschikbaar.
Verover je plek 

Herfstspeurtocht Kasteel

Speur deze herfstvakantie door het kasteelpark van Kasteel Cannenburch! Ga aan de slag met de opdrachten in de speurtocht en leer van alles over het park en zijn bewoners. Ook is er van alles te zien buiten het kasteel.
Speur je mee? 

14x favoriete musea

Herfstvakantietip: neem jouw kleine speurneus mee naar een museum deze herfst. Want wát hebben we te gekke musea in Nederland. Met speurtochten, dino's, brandweerauto's, escaperooms en nog véél meer! Speurneuzen jullie mee?
Lees Ontdek ze allemaalNieuw van Kidsproof Zwolle


19x Herfsttips voor thuis en uit


De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je! Op naar de tips!

Kabouterpad Weerribben

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Overal zie je kaboutersporen. Voetafdrukjes in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en soms zelfs een kabouterdrolletje. Speuren naar kaboutersporen

TIP! Meer tips en activiteiten? Check dan onze uitagenda! Naar de website