Herfstvakantieuitjes rondom Zwolle! Wat gaan jullie doen?

11 oktober 2021
Ben jij even blij dat je in of rondom Zwolle woont! Want er is zo veel te doen in en rond de stad deze herfstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, wandelingen door de bossen, museum bezoeken of lekker naar buiten op de boerderij! Vervelen is geen optie!
Herfstvakantieuitjes rondom Zwolle!
De leukste eropuit-tips in de herfstvakantie rondom Zwolle!


Appeltjes plukken & spelen

Het is altijd een feestje om hier te zijn. Deze vakantie kan je nog volop appeltjes plukken en heerlijk spelen in hun boomgaard speeltuin. Naast hun boerderijwinkel hebben zij ook een fijn terras met heel veel lekkers! Nieuw bij hun is het Veluws appeltje. Heb jij die al geproefd?
Op naar Fruittuin Verbeek


De leukste voorstellingen van de Zwolse Theaters

Beleef het samen! De voorpret, het samen in de zaal zitten, samen genieten van iets bijzonders en daarna lekker napraten; naar het theater met je kind is een geweldig uitje! Dit zijn de leukste voorstellingen in en om Zwolle komende herfstvakatie! 
Ontdek ze hier


Oneindige boerenfratsen bij de Flierefluiter

Tof, toffer, tofst! Wie kent deze tip nog niet? Boerderij De Flierefluiter is een indoor en outdoor speelparadijs met kinderboerderij in Raalte. Een dagje uit voor het hele gezin! Weer of geen weer!
Een hele dag spelen!


Herfstspeurtocht

Speur deze herfstvakantie door het kasteelpark van Kasteel Cannenburch! Ga aan de slag met de opdrachten in de speurtocht en leer van alles over het kasteel, bomen en dieren. Tip: pak ook gelijk het Blotevoetenpad mee! Wie durft?
Lekker speurenIn de natuur

Bos- en natuurwandelingen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, kastanjes en andere dingen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in het bos! Dit zijn de onze natuur hotspots om te wandelen en te spelen.
In to the woods

Spot de herfst Big-5
Stiekem willen we de kachel weer aan. Maar eigenlijk is de herfst het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan! Het is niet te warm en nog niet te koud en er is van alles te vinden en zien. Vind jij de big five van de herfst? Veel plezier met zoeken en ontdekken!
Op herfst safari 


De leukste musea uitjes

Tropische vibes Orchideeën Hoeve

Schud die herfstdip van je af en bezoek deze herfstvakantie de Caribische Week in Junglepark de Orchideeën Hoeve! Laat jouw flamingo fever stijgen, swing mee met de steelband en ga ‘CoCo Nuts’ tijdens de gloednieuwe jungleshow.
Tropisch avontuur


Museum Schokland

Ga op expeditie bij Werelderfgoed Schokland! Al speurend en onderzoekend loop je door en rond het museum. Je ontdekt de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland, vanaf de IJstijd tot nu! 
Speur jij mee?


Zwieren en Zwaaien

Geniet in het sfeervolle buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van gratis kermisattracties uit de jaren '20. Kom in de herfstvakantie rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Dat wordt genieten!


Speelgoedmuseum Deventer

Het Speelgoedmuseum in Deventer is compleet vernieuwd! Kidsproof-collega Patricia en haar kids namen snel een kijkje in het leukste museum van Deventer. Je leest alles over hun bezoek in deze blog. Herfstvakantie tip!
Lees het hier

Museumkidsweek!

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen! 
Ontdek alle activiteiten


24x Culturele uitjes 

In vogelvlucht over Nederland vliegen, oog in oog staan met dino's of lasergamen in een Battle-zone. Tijd voor actie deze (herfst)vakantie! Wij hebben24 actieve, culturele uitjes voor je verzameld. Veel plezier!
Ontdek ze allemaalNieuw van Kidsproof Zwolle


19x Herfsttips voor thuis en uit


De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je! Op naar de tips!

Kabouterpad Weerribben

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Overal zie je kaboutersporen. Voetafdrukjes in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en soms zelfs een kabouterdrolletje. Speuren naar kaboutersporen

TIP! Meer tips en activiteiten? Check dan onze uitagenda! Naar de website