Carnaval 2021

4 januari 2021
Helaas borrelt Oeteldonk dit jaar niet zo hard… Gelukkig zijn er tóch nog een hoop leuke manieren om in carnavalssfeer te komen!

Oliebollenfanten TV (OC-TV)

Op zaterdag 13 februari om 11.00 uur start Oliebollenfanten TV. Haal Carnaval je woonkamer in! Volg thuis in je huiskamer de toespraak van Peerke, zing mee met het Elfje met het Liedje veur de Prins en luister naar de speech van de Jeugdprins die zijn Oliebollenfantenrijk toespreekt.

Oeteljacht

Ga tijdens Carnaval op pad met de kids en ga op jacht naar Dr. Oetel! Een superleuke speurtocht! Achter verschillende ramen hangen posters met Dr. Oetel en letters erop. Alle letters samen vormen twee woorden. Winnen jullie de prijs?


Keinder(wandel)optocht!

Door het coronavirus kan de oorspronkelijke keinderoptocht op carnavalsdinsdag helaas niet doorgaan. Maar de Oeteldonkse Club heeft een leuk plan bedacht om de keinderoptocht toch op een andere manier door te laten gaan! Knutsel samen met je papa, mama, broertje of zusje, vriendjes/vriendinnetjes zelf een praalwagen. Dat kan met bijvoorbeeld met Lego, papier/karton, hout, metaal, lichtjes of andere materialen. Meld je praalwagen aan en zet hem voor het raam! De commissie 'T OF zet alle praalwagens via Google maps op de kaart van Oeteldonk en zo kun je je eigen keinderoptocht route uitstippelen en gaan lopen. Super gaaf!Oeteldonkse Lekkernij!

De creativiteit zijn we gelukkig nog niet verloren in deze periode. Bij De Graven van Leuven maken ze bijvoorbeeld de enige échte Oeteldog en wat denk je van deze lekkere Oeteldonkse Tompouce van Bakkerij Royal? Ow wat gaan we hievan smullen!

Opkwekker Doeboek

Om alle klein/jong boeren & durskes toch thuis het carnavalsgevoel mee te geven in dit rare jaar, heeft het Ministerie van Jeugdzaken het Opkwekker Doeboek gemaakt! Alle leden van de Oeteldonksche Club krijgen, tegelijkertijd met de Blurb, een Opkwekker Doeboek. Wil je ook lid worden of je kind lid maken? Meld je hier aan!

Tips voor Carnaval thuis

Nog meer leuke tips nodig? Klik Hier!


Veel plezier!

~ Carlijn ~