• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

18x De Leukste Natuurspeeltuin in Noord-Brabant

3 juni 2024

Naar de speeltuin met de kids is altijd een goed idee! En de meeste speelplekken zijn gelukkig altijd open. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste natuurspeeltuinen in de Provincie Noord-Brabant!

REGIO EINDHOVEN

Natuurspeeltuin Zandbos - Deurne
In het bos het Zandbos is een natuurlijke speelplek gecreëerd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Met bijpassende speelmaterialen is een uitdagende en leerzame spelomgeving gemaakt. Hier kun je spelen in een natuurlijke omgeving, met de zandtafel of hutten bouwen, klimmen op de toestellen en je vermaken op de zand- en waterspeelplaats.

Speelbos De Boskoel - Well
In speelbos "De Boskoel' kunnen kinderen van drie tot zestien jaar heerlijke avonturen beleven. Lekker in het zand spelen, slingeren van boom tot boom en hutten bouwen. Het speelbos is een “natuurlijke speeltuin” zonder schommels of glijbanen, waar de kinderen in en met de natuur kunnen spelen.

Speelbos ’t Slingerperdje - Bladel
Het Speelbos 't Slingerperdje is een heerlijke plek waar kinderen hun fantasie kunnen prikkelen. Maak zelf je eigen boomhut, klim in bomen, slinger in een touw en loop over een touwbrug. Of klieder lekker met de waterpomp. Genoeg te beleven. Het speelbos is gratis te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang.

Koning Kyrie Avonturenpad - Hoogeloon
Dit avonturenpad is gerealiseerd door Stichting "Hoogeloon op de kaart!" Het pad kent ongeveer 20 avonturenpunten met een uitkijktoren. De korte route langs de Kabouterberg is goeddeels een vlonder pad met kleine beklimmingen en vooral geschikt voor de jongere kids.

Natuurpoort De Brandtoren - Reusel
Vanaf Natuurpoort de Brandtoren sta je zo op de Peelse Heide voor een mooie wandeling langs heide en vennen. Voor avontuurlijke kids vind je hier het Keimennekespad met sjoelbak, bochtig avonturenpark en boomstammen om op te balanceren. Je kunt het gebied zelfs bekijken vanaf een 25 meter hoge uitkijktoren!

REGIO TILBURG

Speelbos - Gilze
Er is super veel te doen voor kinderen! Ze kunnen klauteren over bomen, zelf hutten bouwen, heerlijk spelen in de zandbak met waterbanen. Maar ook 'verdwalen' in het doolhof, zich als konijntjes voelen bij het konijnenpad (een uitgegraven gangenstelsel met leuke kruip en sluipplekjes) en klauteren aan de Zweedse bruggen. Zo gaaf! 

OERR van natuurmonumenten - Oisterwijk
Wil je een dagje los in het bos? Kom dan naar Bezoekerscentrum Oisterwijk niet ver van Tilburg. Een ideaal startpunt voor het verkennen van de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Geniet van een wandeling of doe samen met de kinderen een leuke speurtocht. Na afloop rust je uit op het schitterende bosterras van Groot Speijck of neus even rond in onze gezellige winkel. Ondertussen kunnen de kinderen zich uitleven in Speelnatuur van OERRR

Klein Oisterwijk
Bij Streekpark Klein Oisterwijk kun je volop genieten van de natuur en de streek. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, kamperen op een camping, overnachten in een chalet of trekkershut maar ook gezellig ravotten, klimmen en klauteren in de natuurspeeltuin! Streekpark Klein Oisterwijk is ook de entree tot het Groene Woud, de Oisterwijkse Bossen en vervult de rol als bezoekerscentrum en Natuurpoort.

REGIO BREDA

Speelbos Boeverijen - Breda
Speelbos Boeverijen is een speelbos met water, veel takken en zand. Eindeloos speelplezier is hier dus te beleven voor jong en oud. Dit speelbos is in het prachtige gebied van de Baronie van Breda.

Speelbos - Chaam
In speelbos Chaam kan je bomen klimmen, slootje springen en sjouwen met takken. Er zijn ook een aantal spelletjes te spelen tijdens het lopen van het Kabouterpad of het Dierenvriendjespad.

Recreatieparadijs De Belhamel - Lage Zwaluwe
Bij dit speelparadijs zit ook een natuurspeeltuin waar je kan roeien in een bootje op de vijver, vlotten kan bouwen, vuurtje stoken en volop buiten spelen.

Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch is een uniek natuurgebied waar veel gespeel en ontdekt kan worden door kinderen. Er is een leuk Dierenvriendjespad om te lopen en te spelen. Je kan ook een bootje huren of mee gaan met en rondvaartboot.

Speelbos de Kerkuil - Hulten
Speelbos de Kerkuil is een speeltuin met wigwams, kabelbaan, een glijbaan en nog veel meer in het bos. Picknickmandje mee en je hebt een heerlijke dag in het bos!

REGIO DEN BOSCH

GeoFort Speurtuin - Herwijnen
Kinderen kunnen zich uitleven in de uitgebreide enorme speurtuin van GeoFort met 20 verschillende onderdelen zoals bamboe-bouwen, het klimaat- en geurendoolhof, de waterspeelplaats, levensgroot schaken en uitdagende speurtochten. Supertoffe locatie!

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden
Tussen Zaltbommel en Den Bosch in het agrarische landschap, ligt de natuurspeeltuin van Hoppies. Echt, deze te gekke plek mag je niet missen! Bij Hoppies kunnen de kinderen uren rondstruinen in het maisdoolhof, de pluktuin, op de vlotten, de skelterbaan en ook nog een potje midgetgolven.

’T Kwekkeltje - Rosmalen
Midden in een woonwijk in Rosmalen vind je een goed verzorgde en uitgebreide speeltuin voor jong en oud dat Speeltuin 't Kwekkeltje heet! Je vindt er een kabelbaan, glijbanen voor elke leeftijd en voor de allerkleinste een zandbank met leuke speeltoestellen. Dus neem je picknickmand gevuld met lekkernijen (en wc papier) mee en maak er een gezellig dag van!

Speeltuin Elckerlyc - Oss
Deze fantasie prikkelende speeltuin voor kinderen is een samenspel van houten kastelen met spannende speelhoeken, een piratenschip om te veroveren, struiken om je achter te verstoppen. Met water en zand kun je er dammen bouwen.

Natuurspeelpark Deken van Miert - Veghel
Is het Hoogtijd om de kids even uit te laten? Kom dan naar Het natuurspeelpark in Veghel. De kinderen kunnen er heerlijk spelen terwijl jij met je neus in de zon zit. #geluksmomentje
TIP: Speurneuzen en ontdekkers kunnen een ‘speurtas’ lenen om zelf op onderzoek uit te gaan in de natuur. Er zijn diverse tassen beschikbaar in verschillende thema’s en ze zijn verkrijgbaar bij UITpunt Veghel.

Veel speel plezier!

Liefs Sanne, Klazien & Carlijn

Kidsproof Eindhoven, Kidsproof Tilburg - Breda & Kidsproof Den Bosch

TIP: Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.