Valentijnsdag met kids: DIY-tips

29 januari 2020
Bijna 14 februari en dat betekent...Valentijnsdag! Wil je je vriendje, vriendinnetje, mama, papa, opa, oma of oppas deze dag ook verrassen met een origineel of creatief diy cadeautje?
Wij hebben wat leuke tips verzameld om Valentijnsdag met de kids te vieren en er een gezellige en liefdevolle dag van te maken met elkaar!

-Knutsel een mooie hartjesslinger en maak een mooi sfeerlichtje met hartje! Zo tover je je huis om in een huis vol hartjes. Hoe leuk?-Zoek samen een mooie lange tak met uitlopers. Zet ‘m thuis in een vaas (verf ‘m eerst even wit) en hang er met zilverdraad roze en rode zelfgemaakte papieren hartjes in. Verzin om de beurt een lieve boodschap voor elkaar en schrijf deze op de hartjes.

-Wil je zoon of dochter iemand een Valentijnskaart sturen? Deze wordt nog leuker met een lief Valentijns gedichtje erop!

-De liefde gaat door de maag… maak samen met de kids lieve aardbeientorentjes of een lekkere hartjessnack. En wat dacht je van samen met je kinderen jamhartjes maken? Lekker zoet, maar zó lekker!-Wil je lekker eropuit? Maak een winter-Valentijnspeurtocht! Bedenk wat leuke vragen voor de kids, laat ze de vragen beantwoorden en leid de kids zo naar de plekjes waar een lief klein cadeautje verstopt ligt voor hun.

-Heb je nog een mooie glazen vaas, fles of potje? Doe er lekkere snoephartjes in met een lief kaartje eraan. Of bak zelf koekjes in de vorm van een hartje en leg die erin. Wedden dat degene die dit cadeautje krijgt er heel erg blij verrast door zal zijn?

Of maak deze speciale Valentijnsdag piñata: stop kleine snoephartjes in een ballon, blaas hem op en laat je kind er leuke hartjes, briefjes of stickers op plakken. Wie hem krijgt mag hem stuk slaan met een pollepel. En dan natuurlijk samen de snoephartjes opeten!Meer inspiratie, tips en ideeën vind je in onze Valentijnsdag rubriek.

Fijne Valentijnsdag!

Liefs, Esther

Liefs, Esther