icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Wroaaah...deze wil je niet missen!

7 oktober 2016
Wij zijn in de ban van de wilde dieren en dol op natuur. En met deze 10 leuke dieren- en natuurtips raken jullie dat vast ook!

1. Ouwehands Dierenpark Rhenen
Sta neus aan neus met de speelse ijsbeertweeling, loop onder de laagvliegende monniksgieren door en bespied de beren vanuit de nieuwe observatiepost in Expeditie Berenbos. Bewonder de unieke nevelpanters, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle. Ontdek het in Ouwehands Dierenpark Rhenen... Zoo avontuurlijk!

2. Beleef de dinotijd in Naturalis!
Kom naar T. rex in Town in Naturalis en sta oog in oog met dé beroemde T. rex Trix! Naast Trix zijn er geweldige dino-dingen te beleven. Bewegende dino's (net echt!), een dinolab, spuit digitaal je eigen graffiti-dino en fiets jij sneller dan Trix (of word je opgegeten)? WROAAAH! Tip: tickets zijn alleen online te koop.3. Wauw Wilde Buiten Dagen!
Deze herfstvakantie organiseert OERRR van Natuurmonumenten in 10 regio's de gratis ING Wilde Buiten Dagen. Kun je met je Boswachterspaspoort op pad om Vuurmeester of Bladspeurder te worden. En een XXLdag in de Kaapse Bossen!

4. Ontdek het Plaswijckpark
De vernieuwde Dierenwijck in Plaswijckpark Rotterdam is zó tof! Stap in het verblijf van de herten, bekijk het nieuwe otterbassin, bezoek het boerenplein en de kinderboerderij mét kraamkamer en ontdek de avonturenbeek!5. Word paddenstoelexpert!
In oktober kun je samen met IVN beleven hoe leuk en bijzonder paddenstoelen zijn. Zelf ervaren en beleven is waar het om draait bij alle activiteiten! Kom samen met je (klein)kinderen speuren naar paddenstoelen!

6. Beestenboel in het Rijksmuseum
Kom met je familie deze vakantie naar het Rijksmuseum, want het wordt echt een beestenboel! Freek Vonk leidt je in een audiotoer rond langs de dieren van Frans Post. Teken ze in de Teekentour of doe een van de andere gave activiteiten!7. Stokstaartjes in 't Zuiden
In Zuid-Limburg gebeurt iets bijzonders. Je ontdekt in Kerkrade namelijk hét Geheim van het Zuiden: stokstaartjes! Met een combiticket zie je ze nu in 3D in het National Geographic Theater en in levenden lijve in dierentuin GaiaZOO!

8. De Natuur is een Feest
Hou je van buiten spelen, bomen klimmen en beestjes zoeken? Dan ben je ook dol op Natuur is een Feest! Die organiseren door het hele land stoere en avontuurlijke kinderfeestjes en uitjes voor BSO's en voor scholen.9. WNF-Rangerclub (6-12 jaar)
De grootste wilde dierenclub ter wereld voor kids! Help jij ook mee aan de bescherming van wilde dieren, zoals de olifant en de orang-oetan? Word lid van de WNF-Rangerclub, ontvang 10x de TamTam én krijg korting op ruim 50 dieren- en attractieparken.

10. Het bos bij jou in de buurt!
En natuurlijk kun je ook gewoon lekker op pad gaan in het bos bij jou in de buurt! Er is altijd iets te beleven en te ontdekken: veranderende kleuren, spannende sporen, prachtige planten, kleine dieren. Kijk op onze Eropuit-pagina voor de leukste buitenplekken in de regio.