Herfstvakantieuitjes rondom Zwolle! Wat gaan jullie doen?

1 september 2023
Ben jij even blij dat je in of rondom Zwolle woont! Want er is zo veel te doen in en rond de stad deze herfstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, wandelingen door de bossen, museum bezoeken of lekker naar buiten op de boerderij! Vervelen is geen optie!
Herfstvakantieuitjes rondom Zwolle!

De leukste eropuit-tips in de herfstvakantie rondom Zwolle!

Ben jij even blij dat je in of rondom Zwolle woont! Want er is zo veel te doen in en rond de stad deze herfstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, wandelingen door de bossen, museum bezoeken of lekker naar buiten op de boerderij! Vervelen is geen optie!


Herfst inloop atelier bij Atelier Tink

Tip! Op woensdag 25 oktober kan je samen met de kinderen creatief bezig zijn bij Atelier Tink op stadsboerderij de Dijklandhoeve. Kleintjes kunnen heerlijk spelen met de herfstzintuigen tafels en grote kids kunnen pompoenhuisjes, herfsthanger, vogelvoerslinger en nog veel meer maken. Komen jullie ook? Vind alle info hier.


De leukste voorstellingen van de Zwolse Theaters

Beleef het samen! De voorpret, het samen in de zaal zitten, samen genieten van iets bijzonders en daarna lekker napraten; naar het theater met je kind is een geweldig uitje! Dit zijn de leukste voorstellingen in en om Zwolle komende herfstvakantie! 
Ontdek ze hier


Nieuw! X-cube & Kids Herfstbios bij Pathé Zwolle

Deze herfstvakantie kan je samen met de kids, je laten onderdompelen in de kleurrijke wereld van actie, avontuur en plezier. Dat kan met de nieuwste films bij Pathé Zwolle! En je kan ook samen op avontuur in de X-Cube. Een interactieve ruimte om bijvoorbeeld een spionnentraining te volgen. Nieuwsgierig?

Scheuren in de IJsselhallen mét korting!

Net als Max Verstappen karten in de herfst? Kom dan naar Kobalt in Zwolle. Hun elektrische karts kunnen op afstand worden ingesteld. Dit betekent dus ook dat de snelheid aangepast kan worden. Zo hebben de racemonstertjes een veilige en superleuke ervaring waar iedereen aan elkaar gewaagd is! Reserveer nu jullie familie next level kart experience met korting! Hun state-of-the-art kartbaan en modernste karts ter wereld staan garant voor een supertoffe ervaring voor jong en oud.

De Caribische Week

Voor een extra zomerdag kun je van 14 t/m 29 oktober terecht bij de Orchideeën Hoeve! Het strand ligt klaar, de djembés mogen worden bespeeld en de rangers nemen je mee door de Caraïben. Verder gaat de tropische Pankong River open! Naar het Junglepark.In de natuur

Bos- en natuurwandelingen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, kastanjes en andere dingen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in het bos! Dit zijn de onze natuur hotspots om te wandelen en te spelen.
In to the woods


Spot de herfst Big-5

Stiekem willen we de kachel weer aan. Maar eigenlijk is de herfst het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan! Het is niet te warm en nog niet te koud en er is van alles te vinden en zien. Vind jij de big five van de herfst? Veel plezier met zoeken en ontdekken!
Op herfst safari De leukste musea uitjes

Schip ahoy! Ontdek de geschiedenis bij ANNO

Schip ahoy! Stroop je mouwen op en gooi de trossen los! ANNO Stadsmuseum vaart deze herfstvakantie dwars door de geschiedenis heen met heel veel toffe activiteiten en workshops. Ontdek het hele programma hier! 


De Grote ZeeZooi

Natuurmuseum Fryslân zet deze herfstvakantie zwerfvuil centraal. Bekijk samen de vondsten van een wadstruner, doe onderzoek met bubbelthee, haal met een graafmachine afval uit het zand en maak een plastic-vrij zeepje. Met heel veel extra gratis activiteiten


Oudhollandse kermis

Het is het hele jaar al feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, gaat het dak eraf! Geniet in de herfstvakantie van de gratis attracties; ook 's avonds op 21 en 28 okt! 


22x de leukste musea

Wij hebben de 22 leukste musea voor kinderen voor je verzameld. Genoeg inspiratie voor de regenachtige herfstdagen of een gezellig uitje met het hele gezin tijdens de herfstvakantie!Nieuw van Kidsproof Zwolle

19x Herfsttips voor thuis en uit

De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je! Op naar de tips!

Kabouterpad Weerribben

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Overal zie je kaboutersporen. Voetafdrukjes in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en soms zelfs een kabouterdrolletje. Speuren naar kaboutersporen

TIP! Meer herfsttips, uitjes en activiteiten in en rondom Zwolle? Check dan onze uitagenda! Naar de website