11 gezellige pannenkoekenrestaurants in en om Amersfoort

22 januari 2024
Pannenkoeken eten! Dat is altijd één groot feest en (bijna) iedereen lust ze! In en om Amersfoort zijn heel veel leuke pannenkoekenrestaurants te vinden, zowel in de stad, in de natuur en heel vaak met een speeltuin. Onze 11 favoriete restaurants waar je een pannekoek kan eten regio Amersfoort vind je hier.
11 favoriete pannenkoekenrestaurants in en om Amersfoort
1. Pannenkoekhuis Bergzicht
Het restaurant staat op landgoed Den Treek Henschoten. Eerst een flinke boswandeling maken of struinen over de hei en daarna een pannenkoekje eten bij Bergzicht. In het restaurant maken ze iedere dag op ambachtelijke wijze hun eigen beslag. Dit doen ze met speciaal geselecteerde granen, verse eieren uit de streek en andere natuurlijke ingrediënten. Zo kunnen ze altijd heerlijke pannenkoeken of poffertjes serveren.

2. Pannenkoekrestaurant De Waegh
Midden in Nijkerk op de eerste verdieping van de oude Waaggebouw kun je heerlijke ambachtelijke pannenkoeken eten. Je hebt keuze uit een heleboel verschillende soorten pannenkoeken van diverse soorten beslag: Eierbeslag: (standaard). Volkorenbeslag, Gluten,- lactose,- en eiwitarm beslag. Speciaal voor gasten met een dieet (eventueel ook suikervrij), maar ook uit verschillende toppings. En voor alle gemaksouders: je kunt zelfs pannenkoeken afhalen.

3. Pannenkoekenhuys Den Potsenmaeker
Het is een gezellig nostalgisch pannenkoekenhuis op een prachtige locatie aan de beschutte Groenmarkt in het centrum van Amersfoort. Als het mooi weer kun je heerlijk buiten zitten op het terras. Op de kaart is er keus uit meer dan 100 verschillende pannenkoeken zowel zoet als hartig. Regelmatig zijn er leuke evenementen op het plein.

4. Hey! Pannenkoek
Gebouwd in oude stijl, maar met een frisse inrichting en een knipoog naar vroeger, staat Hey! Pannenkoek helemaal op haar plek in Vathorst. Kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen of een kijkje nemen bij Natuurboerderij Brinkhorst. Het restaurant heeft een open keuken, dus kids kunnen zien hoe hun pannenkoek wordt gemaakt.

5. Pannenkoekenboerderij De Smickel in Soest.
Voor kinderen is eten bij “De Smickel” een hele belevenis, de videokelder met Playstation, de vijver met visjes, een grote tuin met vogels en konijnen, voetbaldoeltjes en in de zomermaanden (bij droog weer) een springkussen. Er is keuze uit meer dan 200 pannenkoeken en elke dag is er vers eierbeslag.

6. Pannenkoekenhuis De Kabouterhut
Een gezellig restaurant om lekkere pannenkoeken of kip te eten. Terwijl je wacht op een heerlijke pannenkoek kunnen kinderen kleuren of in de ballenbak spelen. Ook leuk als combi voor een dagje Dierenpark of een wandeling bij recreatiegebied Birkhoven.

7. Pannenkoekenhuis In den Gloeiende Gerrit
In Hoogland staat pannenkoekenhuis In den Gloeiende Gerrit. Het restaurant staat wijd en zijd bekend om haar heerlijke pannenkoeken. Kids kunnen spelen op de speelzolder of in de ballenbak.

8. Pannenkoekenboerderij de Hakhorst
In Leusden staat pannenkoekenboerderij De Hakhorst. Een gezellig restaurant waar je met je kinderen diverse pannenkoeken kunt eten. De kinderen kunnen zich vermaken met de glijbaan, in de speelhoek en er is een kinderboederij. In 2017 zijn ze uitgeroepen tot beste pannenkoekenhuis.

9. De Gillende keukenmeid
In Hoevelaken kun je heerlijke pannenkoeken eten bij pannenkoekenboerderij De Gillende Keukenmeid. Het restaurant  is kindvriendelijk ingericht. Kinderen kunnen kleuren of in de speelkelder spelen terwijl de pannenkoeken worden gebakken. Er zijn kinderstoelen en stoelverhogers aanwezig.

10. Eethuisje de Heuveltjes
Bij dit knusse restaurant in Voorthuizen kun je na een lekkere wandeling of een fietstochtje bijkomen met een drankje en iets lekkers. Op de kaart staan maar liefst 50 pannenkoeken maar ook diverse lunch- en dinergerechten, heerlijk! Vanaf het terras kun je je kinderen zien spelen in de gezellige speeltuin.

11. Pannenkoekenhuis De Huifkar
Bij Pannenkoekenhuis De Huifkar worden de pannenkoeken ambachtelijk gebakken met meel van de nabijgelegen molen ´t Hert. Ze hebben een breed aanbod van diverse pannenkoeken en kinderen kunnen zelfs hun pannenkoek zelf versieren. In het restaurant is een gezellige speelkamer met voetbaltafel en tv voor de kids. Buiten is een speeltuin met een glijbaan, klimtoren en een schommel. 

Alle pannenkoekenrestaurants houden rekening met allergieën of dieetwensen. Van te voren even bellen is altijd handig.

Alvast eet smakelijk!

Tip: Even geen zin in pannenkoeken? In onze categorie uit eten vind je een heleboel kindvriendelijke ontbijt, lunch en dineradresjes