MAMA blog verjaardags perikelen!

28 december 2015
Roos, moeder van 2 kids van 10 en 6 jaar is onze nieuwe Mama blogger. Ze schrijft over de dagelijkse dingen en deelt haar tips! Deze maand schreef ze een stukje over het tiende verjaardagsfeestje van haar dochter!
Roos, moeder van 2 kids van 10 en 6 jaar, is onze nieuwe Mama blogger. Ze schrijft over de dagelijkse dingen en deelt haar tips! Deze maand schreef ze een stukje over het tiende verjaardagsfeestje van haar dochter!
Eindelijk kwam de datum van haar verjaardag in zicht. Zoals mijn dochter er naar uitkeek, zo erg keek ik er tegenop!
Ik heb me de afgelopen 10 jaar wat lopen stoelendansen, cakejes versieren en rietjesrace-en tijdens die kinderfeestjes. Ik moet eerlijk bekennen, ik was er wel een beetje klaar mee. Tijd om het even helemaal anders te doen!  
Ik zocht iets waarbij de kids zichzelf konden vermaken (en ik dus minder hoefde te sjouwen, rennen en stressen) en waarbij de meiden zich lekker zouden kunnen uitleven...
Na wat brainstormen en informeren had ik het helemaal gevonden, een gym-feestje!
De uitnodigingen hebben we dit jaar zelf gemaakt. Een simpel gekleurd kartonnetje met daarop een gymmend meisje. Tadaaah een echte gym-uitnodiging ha ha. Na 6 uitnodigingen had mijn dochter het wel gezien en kon ik natuurlijk de rest van de uitnodigingen in elkaar draaien. Was op zich ook wel nodig, aangezien haar laatste creaties nou niet echt meer op een gymmend meisje leken....
Uiteindelijk stond ik de beruchte dag met 14 feestgangers in de gymzaal. De meiden renden op de touwen en ringen af en vanaf dat moment had ik geen kind meer aan ze!   Ze bedachten zelf dat ze de cadeautjes wilden verstoppen. Mijn dochter begon de zaal systematisch af te zoeken op de aanwijzingen van de feestgangers. Waarom doe je dat dan ook niet als je je gymkleren/fietssleutel/sokken kwijt bent, schoot nog door mijn hoofd maar helaas was dit niet het moment om mijn dochter daar op te wijzen. Gemiste kans :(
Ze hadden hun cake nog niet doorgeslikt of ze bestormden de ringen en de trampoline. Ik bleef een beetje bedremmeld achter bij de cakeresten en de proppen inpakpapier. Natuurlijk ging er ook wat mis.. Een feestganger kreeg een touw hard tegen haar oor! Toen bedacht ik me dat de verbandtrommel en het flesje betadine natuurlijk nog thuis op het aanrecht stonden....ai Gelukkig was ze de pijn snel vergeten toen ze zag dat een ander aan ´haar´touw wilde slingeren..... en weg was ze weer! 
Halverwege het feest riep ik nog; wie wil er pauze ? Enkele meiden keken verstoord op en gingen verder met slingeren of hockey. Ook mijn volgende vraag, wil iemand nog popcorn?? ging op in het sportieve gedruis. Ik begon me een beetje buitenspel gezet te voelen.... Tot ik me bedacht dat dit juist heerlijk was, ik had geen kind aan ze! 
De meiden liepen allemaal rond met een rood hoofd van de inspanning en ik moest ze aan het einde van het feestje de gymzaal uitlokken met kaasstengels en pizzapunten!
Ik wilde eens een ander feestje en dat is super goed gelukt, echt een aanrader!
 
P.s. Zoek jij ook nog een leuk feestje? Deze én andere gave feestjes vind je in de categorie kinderfeestjes!