15x MEIVAKANTIE tips in en om Arnhem

26 april 2024
Het is meivakantie En wat is er weer superveel te doen en beleven. Bekijk onze toffe tips in en om Arnhem én in de omliggende regio's. Zoek samen jullie favoriete uitjes uit! Deze 15 uitjes mag je echt niet missen!
15x meivakantie uitjes in en om Arnhem

Ga op expeditie!

Ontdek in de meivakantie in het Nederlands Openluchtmuseum alle negen expeditie locaties. Maak een ritje met de historische tram, ga op bezoek bij de ambachtslieden en sluit de dag af met spelen in de speeltuin en een ijsje.
Er is hier zoveel te beleven



Creatieve workshops

Voor alle creatieve kinderen zijn er bij museum Bronbeek toffe workshops. Van een Indonesische hoofdtooi maken tot impressionistisch schilderen. Voor de jongste kinderen zijn er zelfs speciale inkleurschilderijen. Nieuwsgierig?
Bekijk meer info



Expeditie NEXT 2024

Heb jij nieuwsgierige kids tussen de 6 en 12 jaar? Mooi! Kom dan op woensdag 1 mei naar Expeditie NEXT in Zutphen: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen. Ga mee op expeditie, doe opdrachten en ontdek wetenschap!
Kinderen zijn gratis



Theater en ridders

Op kasteel Doorwerth is er in de meivakantie weer veel te beleven. Van een toffe theatervoorstelling van Professor Bombastix en de draak van Doorwerth tot een ontdekkingstocht door het kasteel tijdens de Ridderproef.
Bekijk alle kasteelactiviteiten



Chillen bij een film

Bij Vue Arnhem kun je vanuit de luxe verstelbare stoelen lekker genieten van supertoffe familiefilms. Voor de kleinste filmliefhebbers zijn er de Mini Mornings: Vos en Haas redden het bos én Het Muizenhuis: Sam en Julia in de bioscoop Reserveer je favoriete film



5x Koningsdagtoppers

Leuk voor op de vrijmarkt of gewoon lekker voor thuis! Met de bakmixen van HomeMade tover je samen met je kinderen zó feestelijke Koningsdag-gebakjes op tafel. Snel, simpel, smullen maar! Welke maken jullie?
Naar de oranje recepten



Kunst en natuur

Ontdek samen het Kröller-Müller met het Museum Dobbelspel of speel een spannend speurspel. Ook heel tof: ga op blind date met een kunstwerk! Buiten geniet je van de grote beeldentuin én de prachtige Veluwse natuur.
Museum in het groen



Kasteeluitje

Speuren & Spelen in het park, een prins- en prinsescursus, professor Bombastix, muziektheater en de Trotsmarkt. Op en om kasteel Rosendael is in de vakantie van alles te beleven voor het hele gezin. Kom ook en ontdek dit leuke kasteel!
Reserveer je bezoek



Tips voor kleedjesmarkt

27 april is het Koningsdag! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Lees hier onze 12 favorieten om slapend rijk te worden op de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag. Veel plezier!
12x Kidsproof ideetjes



Meivakantie bij Pathé

Zin in een leuke film? Dan zit je altijd goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt! Bekijk de gehele filmagenda



Kinderfeestje in de natuur

Heb je binnenkort een jarige in huis? Wist je dat Bezoekerscentrum Veluwezoom toffe feestjes in de natuur organiseert? Van een kabouterfeest en een stoer boswachter bootcampfeest tot een expeditie met OERRR feestje.
Welk feestje kiezen jullie?



Eten & spelen

Ben je in het centrum van Arnhem en wil je even een break? Dan is No Social Waste Café echt een dikke aanrader! Lekker iets eten en drinken op het terras, terwijl je kind zich vermaakt met waterbakken, auto's en kruiwagens.
Ontdek deze hotspot



Leuke speel- en dierenparken

Het is altijd een feestje: een dagje in een attractie-, dieren-, speel- of themapark. Kinderen zijn er gek op. En wij stiekem ook. In deze attractie- en dierenparken is het weer volop genieten in de vakantie! Welk park is favoriet bij jullie?
Check ze hier



Sta samen stil bij vrijheid

Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen. Volg de livestream of wees er zelf bij!
Volg de livestream



Alvast een tip voor de zomervakantie

Zeilen in de zomer

Op zoek naar een leuke en leerzame 5-daagse zeilcursus voor je kind in de zomervakantie? Dat kan bij Bij Ceulemans op de Kraaijenbergse plassen. Er zijn diverse leeftijdsgroepen en ook deelname als gezin is mogelijk! Hoe tof om samen met andere kinderen mooie zeildagen op het water te beleven!
Meld je kind tijdig aan



Fijne meivakantie!

Liefs, Esther