5x lente- en zomeruitjes in regio Arnhem

19 april 2024
Ben je op zoek naar een tof uitje in Arnhem of omgeving? Er is hier echt zoveel te beleven. Van spelen en ontdekken in het groen en een duik nemen in het verleden tot dieren van de wereld ontmoeten. Sluit je heerlijke dagje uit af met het eten van een pannenkoek in een van de gezellige pannenkoekenrestaurants. Nieuwsgierig naar alle leuke tips? Lees gauw verder en ontdek de tips van Regio Arnhem.
5x lente- en zomeruitjes in regio Arnhem

Spelen en ontdekken midden in het groen

Aan de rand van Dieren ligt een wel heel bijzonder speelpark. Kinderen kijken er hun ogen uit, maar er is vooral heel veel te klauteren, springen, draaien, maken, ontdekken en verwonderen in De Spelerij – De Uitvinderij.

De Spelerij is echt uniek en niet te vergelijken met een andere speelplek. Verspreid tussen de bomen staan de wonderlijke, fantasierijke speelkunstwerken klaar voor jonge ontdekkers en avonturiers. Samen spelen is hierbij belangrijk, want zo moet bij de hijskraan het ene kind het wiel laten draaien, terwijl het andere kind de grijpers bestuurt.
In De Uitvinderij ontdekken kinderen dat ze zelf óók kunstenaar zijn en hoe gaaf het is om zélf iets te bedenken en te maken. Zo kunnen ze met een hete draad een schip van piepschuim snijden, een tekening maken in de verfspattermachine of een luchtballon maken van metaal. Aan het einde van de dag gaat je kind met een doos vol technische kunstwerken weer naar huis.Na al dat spelen en uitvinden lekkere trek gekregen? Kinderen mogen dan zelf hun eigen broodje bakken. Vers deeg op een stok en bakken maar. Altijd een hoogtepunt tijdens een dagje bij De Spelerij – De Uitvinderij!

De glazen balkons en verhalen van de Eusebius

Wat je echt niet mag missen als je de Eusebiuskerk bezoekt met kinderen, zijn de glazen balkons. Een panaromalift brengt je naar het hoogste punt van Arnhem waar je het spectaculaire uitzicht kunt bewonderen. De glazen balkons op 60 meter hoogte bieden je een fantastisch uitzicht op de stad Arnhem en de omliggende omgeving. Bij helder weer kun je zelfs Nijmegen zien liggen. Hoe gaaf om hier even samen een selfie te maken!


Foto: Erik Vos

In de Eusebiuskerk maak je een reis door de tijd. Hoe is deze prachtige kerk in de late middeleeuwen gebouwd en versierd? In een spannende route door de kerkzaal én de grafkelders, de nieuwe experience 'Glorie van Gelre', maak je kennis met de mensen van toen en ontdek je oude schatten. De Eusebius vertelt verhalen van Arnhemmers die de oorlog en de wederopbouw meemaakten. Ook zijn er leuke (kinder) audiotours, tekenfilms en games. In de Eusebiuskerk beleef je het allemaal!


Foto: Erik Vos

Kastelen om bij weg te dromen

Kasteel Doorwerth en kasteel en park Rosendael zijn twee prachtige kastelen. Bij een bezoek aan kasteel Doorwerth zul je versteld staan van de indrukwekkende muren die voor een deel al meer dan 700 jaar staan. Het is een stoer, middeleeuws kasteel waar je kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. Er zijn leuke speurtochten om het kasteel te ontdekken. In het kasteel is ook het Nederlands Jachtmuseum gevestigd, waar je meer leert over de geschiedenis van het jagen en de jachtcultuur in Nederland. Na je kasteelbezoek is het leuk om ook de mooie omgeving van het kasteel te verkennen met een toffe buitenspeurtocht.Bezoek kasteel Rosendael en geniet van de ingerichte vertrekken en beleef de chique sfeer van vroeger. Op doordeweekse dagen bezoek je het kasteel met een rondleiding. Gaan jullie liever zelf op ontdekkingstocht in het kasteel? Bezoek dan het kasteel op zaterdag en zondag.

Na afloop van je kasteelbezoek is park Rosendael ook enorm de moeite waard. Ga op pad met de Beleef!plattegrond die je de weg wijst in het park en aangeeft welke dingen je niet mag missen. Over het blote voetenpad lopen, hutten bouwen, speuren naar diertjes in de bosvijver, zoeken naar diersporen en in de grote levensboom stappen. En laten we zeker de Bedriegertjes niet vergeten! Bereik jij droog de overkant?In vakanties zijn er in beide kastelen leuke extra activiteiten voor gezinnen zoals de ridderproef, theater, een prins- en prinsescursus, rondleiding door de moestuin en nog veel meer.

Wereldreis in één dag

Burgers' Zoo ligt in een prachtig bosrijke omgeving en strekt zich uit over maar liefst 45 hectare. De dieren leven in grote vrijheid in natuurlijk vormgegeven verblijven. Vaak duiken de dieren letterlijk overal om je heen op: een vleerhond die hoog over je hoofd vliegt, een zeekoe die ineens opduikt voor een grote ruit of sierlijke adelaarsroggen die vlak voor je ogen voorbij zwemmen. Geef daarom je zintuigen goed de kost.Als ware avonturier ontdek je de zeven wonderlijke werelden. Zo ga je van het tropisch regenwoud (Bush) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari) naar het tropisch koraalrif van de Indo-Pacific (Ocean) en het oerwoud van Maleisië (Rimba).

Of het nu goed of slecht weer is, Burgers' Zoo is bij elk weertype een leuk uitje. De Bush, Desert, Ocean en Mangrove zijn volledig overdekt. Van de Safari kun je voor een groot deel genieten vanaf een lange, overdekte houten wandelbrug. En bij koud weer zijn de beren en apen in hun verwarmde binnenverblijven te bewonderen.Voor de kinderen is de moderne speeltuin Kids Jungle volledig overdekt. En is het juist erg warm? Dan geniet je in het bosrijke park van de vele schaduwplekken onder de bomen. En wist je dat er buiten ook een supertoffe speeltuin is waar kinderen maar blijven klimmen en klauteren?

Pannenkoeken? Smullen maar!

Wil je een dagje eropuit gezellig afsluiten en zijn jullie ook dol op pannenkoeken? Ga dan eten bij een van de gezellige pannenkoekenrestaurants in regio Arnhem. Een heerlijke traditionele pannenkoek met spek en stroop? Of ga je toch liever voor iets spannenders en kies je een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado? De keuze is tegenwoordig reuze. En wist je dat je bij veel pannenkoekhuizen ook andere gerechten kunt eten dan alleen pannenkoeken? Met de hele familie naar een pannenkoekenrestaurant is een feest waar voor iedereen wel iets lekkers tussen zit.Klik hier voor nog meer leuke tips in en om Arnhem! Naar de website