10x Leuke musea voor kinderen in en rond Den Bosch

8 januari 2024
Wat zijn er ontzettend veel leuke musea voor kinderen in onze regio! Wil je naar een kindervriendelijk museum met het gezin, dan vind je hieronder zeker een tof museum in de buurt!
Top 10 musea in regio Den Bosch!

Noordbrabants Museum – Den Bosch

Leer spelenderwijs alles over de geschiedenis van Noord-Brabant. Wat de provincie allemaal heeft meegemaakt, maar ook wat voor prachtige schilderijen de beroemde schilder Vincent van Gogh er heeft gemaakt. Ook zijn er toffe speurtochten beschikbaar, leuk voor het hele gezin!

Design Museum - Den Bosch

Het Design Museum Den Bosch combineert een unieke collectie keramiek en sieraden met spraakmakende tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design. Design is nu! In wisselende presentaties zie je kunstwerken van onder anderen Pablo Picasso, maar ook werk van veelbelovend jong talent. Spraakmakende en vernieuwende exposities, kom jij een kijkje nemen? Ook zijn er vaak toffe workshops voor de kids tijdens de schoolvakanties.

Museum Krona – Uden

Wat Museum Krona bijzonder maakt is dat het deel uitmaakt van een bewoond abdijencomplex (klooster). Onderwerpen die in het museum aan bod komen zijn juist tijdloos: denk bijvoorbeeld aan het vieren van feesten en tradities. Aan dit thema is de semi-permanente tentoonstelling ‘Feest! In de Abdij’ ingericht voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hier kun je met Engel mee op ontdekkingsreis en leer je aan de hand van spelletjes, quizvragen en verhalen alles over religieuze feesten en tradities.

Oertijdmuseum – Boxtel

Samen met je gezin sluipend door het bos tussen de levensgrote dinos wie had dat nou gedacht! Bij het Oertijdmuseum in Boxtel is dat heel gewoon. Ontdek allerlei verschillende soorten dino, leer nog meer over de oertijd met de uitdagende speurtocht en graaf zelf fossielen op. Tof uitje voor de hele familie!



Jip & Janneke Museum – Zaltbommel

Ken jij alle avonturen van Jip & Janneke? Weet jij wie de verhalen bedenkt en wie Jip & Janneke heeft verzonnen? Ontdek dit en nóg veel meer bij het Jip & Janneke Museum in Zaltbommel. Het Stadskasteel Zaltbommel is een monumentaal pand in het centrum van Zaltbommel. Waan je ven in de Wereld van Jip & Janneke, verkleed je als Jip & Janneke, maak een een gave foto in het rode autootje van Pluk en ga op avontuur zoals Jip & Janneke ook iedere keer doen.

Carnavalsmuseum – Den Bosch

Weet jij waarom er carnaval gevierd wordt? Wist je dat andere landen dit feest ook vieren? Ontdek dat tijdens je bezoek aan het Carnavalsmuseum in Den Bosch. Een plek waar u wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval. Het Oeteldonks Gemintemuzejum is gelegen op een idyllische plek aan De Binnendieze.

Museum Jan Cunen - Oss


Jheronimus Bosch Art Center – Den Bosch

Jong en oud kunnen in het Jheronimus Bosch Art Center op een eigen manier de fascinerende wereld van de Bossche kunstschilder, Jeroen Bosch (1450 - 1516) ontdekken. Terwijl de kinderen zich vermaken met een speciale speurtocht door het Jheronimus Bosch Art Center, kunt jij rustig genieten van de enorme collectie. Iedere vrijdagmiddag in de schoolvakanties is er een gratis KinderTrots workshop. Een bijzondere activiteit voor jong en oud, waarin de ontwikkeling van creativiteit en zelfvertrouwen centraal staat.

Driels Museum – Kerkdriel

Het Driels Museum staat vol met oude bouwfragmenten van de oude kerk, gereedschappen, werktuigen en producten van de plaatselijke industrie zoals de mandenmakerij, steenfabricage en nog veel meer!



Het Geniemuseum - Vught

Interesse in de Tweede Wereldoorlog? Breng dan zeker een bezoek aan Het Genie Museum in Vught! Binnen én buiten het museum kun je superleuke en interessante fotospeurtochten doen! Heel leerzaam en leuk. Leeftijd vanaf 4 jaar met begeleiding of vanaf 9 jaar zelfstandig. Ook tof voor volwassenen. 

Have Fun!

~ Carlijn ~

Mis je nog een tof museum in dit rijtje? Stuur een mailtje naar denbosch@kidsproof.nl

Check ook een onze Eropuit catogorie! Deze staat ook bomvol toffe tips voor het hele gezin.