Kinderuitjes in de kerstvakantie in Den Haag, Delft, Zoetermeer en meer!

27 november 2019
Check snel de leukste uitjes met kinderen in de kerstvakantie in en om Den Haag, Delft en Zoetermeer!
Wat heerlijk dat het kerstvakantie is! Naast alle drukte vinden wij het ook altijd fijn om er lekker op uit te gaan met de kinderen. In de regio of at verder weg. Vandaar dit lijstje met leuke tips met de kids. Fijne vakantie!

Naar het Mauritshuis!

Een familievoorstelling 'Het muisje met de parel', rondleiding en workshop met Maurits Muis en Rembrandt, zelf schilderen, op de foto in de Photobooth Winterlandschap én gave highlights. Kom deze kerstvakantie naar het Mauritshuis! Kinderen altijd gratis.

Happy Kids Kerstweek

Bij De Uithof vier je een supercoole vakantie met de Happy Kids Kerstweek! Je krijgt een week lang één uur per dag schaats- ski- of snowboardles. Een week vol ijs- en sneeuwpret, wat lekkers een diploma en medaille! Voor kids van 3 t/m 12 jaar.


Kinderfilms bij Filmhuis Den Haag

De knusse familiefilm Spookuil (AL), De Beroemde bereninvasie van Sicilië (6+), op avontuur met Aïlo, Het Dappere Rendier (6+) en natuurlijk Buurman & Buurman die er op los experimenteren... Bekijk het hele programma bij Filmhuis Den Haag!


IJsbeelden en schaatsen in Scheveningen

Wauw! In Scheveningen kun je de geweldige ijssculpturen bewonderen met thema Frozen Magic! Ook is er een superleuke speurtocht voor de kinderen bij de ijsbeelden én je kunt schaatsen bij de naastgelegen Fun Skate ijsbaan. En kom je direct ook even schaatsen op de overdekte ijsbaan bij het Kurhaus? Gezellig!Winterweken Madurodam

Zó magisch: Madurodam is prachtig verlicht met duizenden lichtjes! Ook vind je er winterse tafereeltjes, lekkernijen en zijn er speciale avondopeningen. Tip: combineer je bezoek met de schaatsbaan op het Kurhausplein met de combideal!

Pippi en Pan 8+

Tussen kerst en oud & nieuw speelt de geweldige winterproductie Pippi & Pan in het Zuiderparktheater, het openluchttheater van Den Haag! Je wandelt door het Zuiderpark en ontdekt tijdens een spetterend avontuur voor jong en oud van alles over kind zijn en blijven, ontsnappen aan de werkelijkheid, en piraten. Veel piraten! 
Avonturentocht

Bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, is een superleuke Avonturentocht uitgezet door het mooie Meijendel. De speurtocht is 1,5 km lang en de route loopt ook door het Monkeybos heen. Superleuk en lekker even naar buiten!

Let it Glow!

Bij Science Centre Delft maak je deze vakantie je eigen gezellige kerstverlichting, je eigen robot, winterLEDhuisje en nog veel meer! Kijk snel naar het overzicht van deze technische workshops voor kinderen bij dit te gekke museum bij de TU Delft.Oliebollentrein

Ga je mee met de stoomtrein langs het Valkenburgse meer bij Leiden? Na afloop zijn er heerlijke oliebollen met glühwein en warme chocolademelk! In het museum is ook van alles te zien en te doen. Superleuk uitje voor jong en oud!

Levende kerststal, vuurtje en knutselen

Bij Stadsboerderij BuytenDelft is het in de kerstvakantie echt genieten geblazen met de kinderen. Er is een levende Kerststal, je kunt een sneeuwpop maken van schapenwol, popcorn poffen op het vuurtje in de tipitent, een voederhuisje knutselen en nog veel meer! Tip: vlakbij bij De Papaver in de Delftse Hout kun je de superleuke Kerstballentocht doen!Scrooge in Den Haag!

De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest spelen in de kerstvakantie de wereldpremière van de Haagse versie van A Christmas Carol! Geen Britse interpretatie: Den Haag en Scheveningen van 1910 spelen een belangrijke rol. Mis het niet!

In de ban van de zee

De Gouden Eeuw op zee komt tot leven met de prachtige maritieme schilderijen van de Inder Rieden-collectie in Museum Bredius! Voor kids is de speciale KijkWijzer met Lichtmatrozen-test, Specerijen-geurtest en Vissenspeurtocht!Naar de gevangenis!
Durf jij naar een eeuwenoude gevangenis? Ga dan mee met een spannende rondleiding (8+) door de Gevangenpoort! Ook zijn er speurtochten door o.a. de voormalige Vleeskelder en de Raadkamer.

Hoe eigenwijs ben jij?

Stap in de lift van Abeltje, maak met Minoes een poezenvlog, klieder met Floddertjes woordmixer... Ontdek 'De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt' in het Kinderboekenmuseum! Hoe eigenwijs ben jij?
En er is natuurlijk nog véél meer te beleven deze kerstvakantie. CHeck onze Uitagenda die we dagelijsk vullen met de leukste uitjes met kinderen in en om Den Haag!

Fijne vakantie!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag

PS: heb jij een leuke tip? Mail ons even via denhaag@kidsproof.nl!