Spelenderwijs lerenTerug naar het overzicht

Leuke schoolexcursies (ook voor BSO's) bij De Tapuit in Meijendel!
Kom spelenderwijs leren over natuur en water, in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Ga op ontdekkingstocht in Nationaal Park Hollandse Duinen en leer alles over dieren in de duinen of over de waterwinning in Meijendel.

Speciaal voor basisscholen (groep 5 & 6) zijn er speciale excursies. Deze zijn in de gezette tijden ook te boeken voor BSO's, mits de kinderen 8-11 jaar zijn.

Excursie Speuren naar sporen
Als je goed kijkt, is er van alles te ontdekken in Meijendel. Ga met jouw klas op pad als echte spoorzoekers. Ga op zoek naar sporen van duindieren en ontdek wie er allemaal leven in de duinen. Probeer zoveel mogelijk verschillende planten te vinden op een vierkante meter. Hoeveel zouden dat er zijn? En raad jij welke dieren er wonen in konijnenholen? Alvast een hint: het zijn niet alleen maar konijnen! Durf jij het avontuur aan?

Excursie Van bron tot kraan: over drinkwater
In Meijendel maakt Dunea drinkwater. Wil jij weten hoe dit werkt? Ga dan met de hele klas op excursie! Maak een mooie wandeling door de duinen en breng het rivierwater naar de duinplas. Ontdek wat er gebeurt onder de grond en doe met de hele klas een proefje waarbij jullie zelf water zuiveren. Daarna op naar De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, voor de laatste zuiveringsstappen. Onderweg vertelt de excursieleider natuurlijk alles over het maken van drinkwater. Tap na afloop je eigen beker kraanwater en proef eens hoe lekker dit smaakt!

Voor de praktuische informatie (data, groepsgrootte e.d.) klik je even door naar de website via de roze button!

Tip: natuurlijk combineer je je uitje met een bezoek aan het Monkeybos!

De Tapuit Bezoekerscentrum Dunea

Meijendelseweg 42
2243 GN Wassenaar
Openingstijden zie website Prijs scholen: €112,50 (helft gesponsord door Dunea)
BSO's: €225,-
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste zomerkampen!

De leukste zomerkampen!

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld voor deze zomer, in de regio én in de rest van Nederland! Van zeilen tot dansen en van avontuur tot sporten en alles ertussenin!

Welk kamp kies jij?