Herfstvakantie uitjes in en om Den Haag! 2023

19 september 2023
Jippie herfstvakantie! Alle tijd dus om leuke gezinsuitjes te doen met de kinderen. Check hier de leukste binnen- en buitentips in en om Den Haag voor een gezellige vakantie.
Hoera herfstvakantie 2023!
Wat een ontzettend volle leuke gezellige herfstvakantie in en om Den Haag! Dit jaar hebben de kinderen in Den Haag herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober 2023. Er is superveel te doen in Den Haag deze herfstvakantie.

Natuurlijk verzamelen we alle uittips in onze Uitagenda. Hier vind je ook uitjes voor Halloween met kinderen!
We maken elke vakantie een nieuwsbrief met onze aanraders. De herfstvakantie nieuwsbrief lees je hier. Vind je het leuk de nieuwsbrief voortaan direct in je mailbox te ontvangen? Meld je dan even aan.



Festival de Betovering
Deze herfstvakantie bruist het in Den Haag weer van kindervoorstellingen, films en workshops tijdens Festival de Betovering! We delen onze favorieten in een special. Heb je die gemist? Klik dan door voor de leukste tips!
Onze favorieten deze herfstvakantie



Cultuurbarbaren in Delft herfstvakantie 2023
Van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober kunnen kinderen - en hun ouders - genieten van theater, muziek, dans, techniek, workshops en nog veel meer op meer dan 20 locaties in Delft! Ontdek het kabouterpad bij de Papaver of het dierenvriendjespad van Delft, ga op zoek naar Beerdiertjes, maak je eigen DJ en houseparty, ga op vogelexcursie en geniet van toffe films bij Filmhuis Lumen. Veel activiteiten zijn gratis of voor een klein prijsje. Doe ook mee aan dit
superleuke festival in Delft.

Virtual Reality, het herfstvakantie uitje voor 10+
Stap in een virtuele wereld bij Amaze VR met hét uitje van dit moment: een Virtual Reality beleving. Bij Amaze zijn ze elke dag op zoek naar de nieuwste VR experience. Voor alle leeftijden is er een passende beleving. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Escape Room, maar dan in Virtual Reality? Of speel met je team onze gruwelijk realistische zombie shooter!

50% korting Great American Circus in de herfstvakantie
Acrobaten, clowns en jongleurs schitteren bij het Great American Circus tijdens de herfstvakantie van 14 oktober t/m 29 oktober. De absolute wereldtop op circusgebied reist exclusief voor deze familieshow af naar Hoofddorp. In de piste geniet je met je hele gezin van sensatie in de lucht, handstandacrobaten en comedy. Mis het niet! Via Kidsproof ontvang je 50% korting per kaartje reserveer jouw plekjes met korting



Gratis uitje in de herfstvakantie: Veiligheidsdag 14 oktober 2023
Kom op 14 oktober van 10.00 – 16.00 uur naar de Veiligheidsdag 2023 op het terrein van Royal FloraHolland in Honselersdijk. Beleef deze dag de wereld van politie, brandweer, reddingsbrigade en andere hulpdiensten! Toegang is gratis en het evenement is geschikt voor alle leeftijden.

Appels en peren plukken in de herfstvakantie - Zelfpluk bij de Olmenhorst
Hoera! De appels en peren op het prachtige Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek zijn rijp om geplukt te worden. Ites verder weg, maar een superleuk herfstvakantie uitje met het hele gezin. Er is een buitenspeeltuin, bezoek de plukmarkt (iedere zondag), je kunt op zaterdag & zondag een ponyritje maken en geschminkt worden, er zijn allerlei workshops en natuurlijk kan je bij De Olmenhorst terecht voor koffie, taart en lunch en andere lekkernijen. Alles biologisch!

Nieuw in Madurodam! De Hollandse Meesters
Het is nu nog leuker in Madurodam met de nieuwe familieattractie: De Hollandse Meesters. In deze te gekke binnenattractie kan DE HELE FAMILIE zich deze herfstvakantie uit leven! Spring, klim en klauter dwars door de schilderijen en doe alles wat je niet laten kunt. Ren van de ene verwondering naar de andere. Of kruip door het verborgen klimpad. De Hollandse Meesters is dé plek waar kunst tot leven komt. Te gek herfstvakantie uitje



Eetcafé met animatie!
Eetcafé Zout is hét restaurant aan de kust waar kinderen zich nooit hoeven te vervelen! Deze vakantie weer volop animatievermaak zoals knutselen, sporten en dansen en natuurlijk spelen in de fantastische buitenspeeltuin. Kinderen blij, jij blij! Genieten aan de kust

Naar de Gevangenpoort
Hoe zwaar is een blok aan je been? En hoe werken duimschroeven? Tijdens de herfstvakantie kun je op een interactieve manier alles ontdekken over het gevangenisleven van vroeger in Rijksmuseum de Gevangenpoort! Durf jij?

Minecraft en LEGOfans bouwen aan de toekomst bij Museon-Omniversum
Dit najaar haalt Museon-Omniversum de ontwerper in jou naar boven. Doe mee met bijzondere bouwchallenges in Minecraft en check tijdens een van de Minecraft Watch Party’s hoe jouw creatie er in de Dome uitziet. Krijg ontwerpideeën met de familie-inspiratieroute en steek je handen uit de mouwen op de vernieuwde bouwplaats en de Lego-playground. Kun jij goed tegen stress en kleine ruimtes? Schrijf je dan in voor de mini-escape room en red jezelf van een naderende natuurramp!



Verken Den Haag met de boot
Verken Den Haag met de boot deze vakantie! De Willemsvaart heeft iedere dag speciale vaartochten met verhalen en activiteiten voor gezinnen. Ook leuk is de spooky Halloween rondvaart met pannenkoeken en warme choco!Boek jouw (spooky) rondvaart!

Halloween met Peppa Pig voor de kleintjes
Van 14 oktober t/m 5 november vier je Halloween met Peppa Pig bij Peppa Pig World of Play in Leidschendam. Peuters, kleuters en hun familie worden meegenomen in de wereld van Peppa. Superleuk!



Met je kaboutertjes
In onze regio vind je superleuke kabouterpaden. Bezoek deze herfstvakantie met je kaboutertjes een van onze favorieten, bijvoorbeeld die in het Bentwoud van Staatsbosbeheer! Of blijf in de stad, daar kan je deze herfstvakantie ook heerlijk naar buiten bijvoorbeeld bij Ockenburg.




nijntje de musical
Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes op 18 oktober bij de Koninklijke Schouwburg. Zing en dans mee met de leukste liedjes. Een feest voor peuters, kleuters én hun ouders!
Zing en dans mee met nijntje in de herfstvakantie in Den Haag.



Meneertje SlodDe & Vos bij PAARD
Deze herfstvakantie een keer met de kinderen naar PAARD, dat kan! n deze interactieve voorstelling gaan SlodDe & Vos met een oude schatkaart op zoek naar de bijzondere liedjeskas in de Geluidentuin. Kom je op 15 oktober 2023 ook genieten van dit duo bij PAARD? De voorstelling start om 11 uur en de kaartjes zijn €8,50 per stuk. Interactieve voorstelling.


En nog véél meer leuke activiteiten vind je in onze Kidsproof Uitagenda!


Fijne vakantie!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag


Ps. dit is slechts een selectie van alle herfstvakantie uitjes met kinderen in Den Haag. We delen op Kidsproof Den Haag nog veel meer gratis uitjes, uittips voor peuters, kleuters en oudere kinderen, binnenuitjes maar natuurlijk ook buitentips voor deze herfstvakantie.

Naar de website