Het Mooie Kinderboekenfestival komt naar Hoogeveen!

14 juni 2019
Tijdens dit vrolijke bonte festival duik jij in de wereld van achttien verschillende kinderboeken! De kinderboeken komen tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuinen van Theater de Tamboer. Of je nu leesfanaat bent of (nog) niet, er is zoveel te beleven! Onze kids kunnen niet wachten! Nieuwsgierig naar het programma? Lees en ontdek mee!
Het Mooie Kinderboekenfestival
Waar en Wanneer is Het Mooie Kinderboekenfestival?
Op initiatief van Bilbiotheek Hoogeveen, strijkt zondag 23 juni het Mooie Kinderboekenfestival voor het eerst neer in Hoogeveen, in Theater de Tamboer. Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes.
Meer handige info >>

praktische info

De activiteiten voor alle leeftijden!

Pak jij een goudpan en ga je op zoek naar het kostbare gele goedje? Wat je vindt mag je houden! Of kan jij een konijn tekenen, terwijl je alleen maar in de spiegel mag kijken? Ook kun je in de grappenwinkel, grappen kopen. Die zijn overigens wel duur, maar gebruikte grapjes zijn goedkoper. Moppen zijn nóg goedkoper. Kom iets leuks uitzoeken! Voor iedereen van jong tot oud!
Meer activiteiten voor iedereen >>

voor alle leeftijden

De activiteiten voor 4-7 jaa
r
In een reusachtig doolhof gaan de allerkleinste bezoekertjes op zoek naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? Of wil je liever de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer? Opstijgen in een heuse raket én leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje kan natuurlijk ook!
Meer leuke tips voor 4+ >>

activiteiten 4+

De activiteiten voor 7+
Ben je wat ouder? Dan mag je stop motion filmpjes maken in het sprookjesdecor van Vosje, kun je je eigen praatstok maken met kralen, veren, linten en andere versieringen of maak met behulp met woordstickers je eigen poezenpoëzie uit Dag Poes.
Kinderen vanaf 8 jaar worden voor één dag rechter in de rechtbank van de Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti rondom het bizarre boek ZEB.
Bekijk het blokkenschema 7+ >>

activiteiten 7+

Dit wil je niet missen! Bestel snel je tickets!
Ga jij mee op ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken, zowel ín en rondom De Tamboer? Laat je onderdompelen in de grappige, interessante en geheimzinnige werelden die boeken kunnen oproepen. In Hoogeveen zijn de volgende kinderboekenmakers aanwezig: Marije Tolman, Ingrid & Dieter Schubert, Autobahn, Koos Meinderts & Annette Fienieg, Janneke Schotveld, Enne Koens en Marte Jongbloed
Bestel je tickets hier >>

TIP! Bekijk hier de aftermovie van Het Mooie Kinderboekenfestival in Amsterdam! Te leuk!