BoekStartdag in de Bibliotheek Gelderland Zuid

30 mei 2023
Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag, een feestdag voor jonge gezinnen! Ontdek in deze special leuke activiteiten op BoekStartdag, fijne prentenboekentips, digitale voorleesfilmpjes en nog veel meer!
BoekStartdag - de Bibliotheek Gelderland Zuid
Ontdek hoe fijn het is om samen met je baby of peuter met boeken en taal bezig te zijn. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren: dit versterkt de band tussen jou en je kind. Kinderen die vanaf babyleeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen vaak een taalvoorsprong. Hier hebben ze hun hele leven profijt van.

Wat is BoekStart?

BoekStart is een landelijk project dat voorlezen aan jonge kinderen wil bevorderen. De Bibliotheek Gelderland Zuid deelt BoekStart-koffertjes uit aan ouders die hun baby of dreumes inschrijven bij de bieb. In het koffertje zitten o.a. twee babyboekjes en handige voorleestips. De babyboekjes wisselen regelmatig. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!
Haal het BoekStart-koffertje opVoorleesmoment in de bieb

In acht vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt op BoekStartdag voorgelezen uit het zwart-witte boek ‘Hey baby kijk – een knuffelboek’ van Laura van Bouchout & Eva Mouton. Na het verhaal kunnen broertjes en zusjes knutselen, puzzelen en spelen in het thema 'zwart-wit'.
Voorlezen op BoekStartdagMiniworkshop baby- en kindgebaren

Wist je dat je met je baby al vanaf 6 maanden kunt communiceren via gebaren? Door gebruik van gebaren stimuleer je de taalontwikkeling. In Bibliotheek Groesbeek kun je op BoekStartdag deze miniworkshop volgen. Tineke van Kesteren-de Haan geeft de workshop en is aanwezig om vragen van ouders te beantwoorden. 
Meld je aan voor de workshopPrentenboekentips van biebmedewerkers

Marieke, Lonneke en Sharon werken als educatiemedewerkers bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Zij werken samen met voorschoolse onderwijsinstellingen, zoals peutergroepen en kinderdagverblijven. Hieronder de tip voor een mooi prentenboek voor de allerkleinsten van Sharon. Sharon: 'Ik ben fan van het prentenboek ‘Groot, groter, grootst’. Met flapjes en zwart-wit illustraties, wat supergoed werkt bij de kleintjes. Je kunt er veel bij vertellen en er staan verschillende dieren in. Ze vertellen wie ze zijn, wat er bijzonder aan hen is, wat ze eten en dat ze niet de grootste zijn. Je kunt samen met je kind geluiden en bewegingen nadoen'.
Nog meer voorleestips? Neem een kijkje!
 

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. De bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes, ook in andere talen.
Bekijk het leuke aanbodGratis jeugdlidmaatschap

Wist je dat een jeugdlidmaatschap van de bibliotheek tot 18 jaar helemaal gratis is? Je kind kan dan onbeperkt boeken, strips, games, dvd’s en nog veel meer lenen. Inclusief e-books, luisterboeken en korting op activiteiten.
Maak je kind lid!Na het lezen van deze mooie special, krijg je vast al heel veel zin in een van de leuke BoekStartdag-activiteiten in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid (zaterdag 3 juni). Vier deze feestelijke dag mee!
Meer info over BoekStartdag

Veel voorleesplezier,
Groetjes, Esther
Naar de website