23x MEIVAKANTIE uitjes in en om Nijmegen

25 april 2024
Wat is er weer superveel te doen en beleven in de meivakantie. Bekijk onze toffe tips in en om Nijmegen én in de omliggende regio's. Zoek samen jullie favoriete uitjes uit!
23x MEIVAKANTIE uitjes in en om Nijmegen

Vakantie in en om De Bastei

Kruip in de rol van een middeleeuwse schrijver en ga aan de slag met letterkunst. Ga op pad met Willem Waalwachter in de Stadswaard. Ontdek de expositie De Waal Over. Beleef het allemaal in De Bastei.
Binnen- en buitenactiviteiten



Draken & Kasteel

Tussen 28 april en 5 mei staat kasteel Hernen helemaal in het teken van draken! In twee speciale drakenkamers ontdek je alles wat met draken te maken heeft. Ook kunnen kinderen deelnemen aan een echte cursus drakologie. Cool!
Reserveer je bezoek



Indoor actief uitje

Voor een stoer en actief uitje met je kind moet je bij Planet Awesome zijn! Hier kun je o.a. kiezen uit lasergamen, glow in the dark golf, bowlen, karaoke en karten. Op het ruime horecaplein kun je chillen met een hapje en drankje.
Boek je activiteiten



Nieuw: Pip de Pelgrim

In de meivakantie kun je Museumpark Orientalis ontdekken met deze gloednieuwe speurtocht. Je leert onderweg over verschillende religies en culturen. Andere activiteiten: creatieve workshops, theater Bombastix en meer.
Bekijk het hele programma



Kinderbevrijdingsfestival

Ook dit jaar wordt de vrijheid op 5 mei groots gevierd op dit toffe festival in Lindenberg Cultuurhuis! Een feestje met voorstellingen, workshops en nog veel meer (gratis) activiteiten. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kom ook!
Naar het programma



Ontdek een fort

Vakantie of niet, er is altijd veel te beleven op Fort Pannerden! Van toffe speurtochten binnen en buiten tot Escaperoom Elements en een audiotour Fortverhalen. Verras mama op Moederdag met een gratis consumptie.
Wat gaan jullie doen?



Expeditie NEXT 2024

Heb jij nieuwsgierige kids tussen de 6 en 12 jaar? Mooi! Kom dan op woensdag 1 mei naar Expeditie NEXT in Zutphen: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen. Ga mee op expeditie, doe opdrachten en ontdek wetenschap!
Kinderen zijn gratis



Moederdagpicknick

Vier Moederdag op zondag 12 mei bij Boscafé de Zweef. Geniet met je gezin van een picknick met o.a een warm drankje, verse jus, croissantjes, belegde broodjes, fruit en meer! Kinderen spelen lekker in de speeltuin, mét springkussen. Reserveer je plekjes



Leen gratis een Digi Toolkit

Vind je kind robots, gamen of een VR-bril leuk? Bij zes bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid kun je gratis Digi Toolkits lenen. Dat zijn dozen met digitaal spelmateriaal. Volop speelplezier!
Leuk voor thuis



Leuk en leerzaam uitje

Tijdens de 'Kijk je ogen uit!-familiedagen' maak je met de Kijkwijzer een tocht door het Vrijheidsmuseum. Andere vakantie-activiteiten: Anne Frank middag grootouders vertellen, Bevrijdingsfestival én de spannende expositie Dubbelspion.
Ga op ontdekking



Familiefilms en X-Cube

Bij Pathé Nijmegen kun je deze vakantie weer genieten van de mooiste kinderfilms: o.a. Kung Fu Panda 4, Lassie en Garfield. Verleng je bioscoopbezoek en speel samen interactieve escape experiences in de X-Cube. Zo cool!
Reserveer je bezoek



Ontmoet levensgrote dino's!

Van 27 april t/m 5 mei heb jij de kans om levensechte Dino’s te ontmoeten tijdens de Oervalleidagen bij BillyBird Hemelrijk (Volkel/NB). Bezoek de Dino Experience Liveshow, ontmoet de levensgrote T-rex en de Stoere Dino Ranger.
Durf jij het aan?



Beleef het verleden

Ooit gedroomd van een tijdmachine? Maak deze meivakantie die droom waar in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van prehistorisch jagen tot middeleeuwse ambachten. En: een bezoek aan dit museum is absoluut kidsproof
Op tijdreis



Cyber Agents gezocht!

Ben je ook weleens bezorgd over wat kinderen online tegenkomen? Dan is de actieve online game Hackshield, die de gemeente Nijmegen heeft gelanceerd, een aanrader. Download de app en laat je kind dit spannende spel spelen.
Meer info en filmpje 



Expeditie in het donker

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete kleding in de kast? Of hoe zorg je dat je in de juiste trein stapt? Ontdek het zelf in een van de gave expedities in het donker bij muZIEum. Voor kinderen vanaf 8 jaar.
Boek deze unieke ervaring 



Tips voor kleedjesmarkt

27 april is het Koningsdag! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Lees hier onze 12 favorieten om slapend rijk te worden op de kleedjesmarkt op Koningsdag. Veel plezier!
12x Kidsproof ideetjes



Chillen bij een film 

Bij Vue Nijmegen kun je vanuit de luxe verstelbare stoelen lekker genieten van supertoffe familiefilms. Voor de kleinste filmliefhebbers zijn er de Mini Mornings: Vos en Haas redden het bos én Het Muizenhuis: Sam en Julia in de bioscoop. Reserveer je favoriete film



Ontdek planeet aarde

Het spannende forteiland GeoFort is in de meivakantie bijna dagelijks open. Hier ervaar je hoe de zeespiegel kan stijgen, ga je zelf aan de slag in het GeoLab en staan er volop Minecraft workshops klaar. Er is hier weer een heleboel te beleven!
Naar het forteiland



Geweldig vakantie-uitje!

Wist je dat er eeuwenlang kinderen op Slot Loevestein hebben gewoond? Hoe zag hun leven eruit? Ga op ontdekking in en om het slot en kom het te weten! Ook: musketschieten, buskruit laten ontploffen en luisteren naar mooie verhalen.
Ontdek het hele programma



Vakantiepret in Tivoli

Van een spannende achtbaan tot spetterende botsboten, treintjes en een zweefmolen, er is in Amusementspark Tivoli zoveel te doen! In de vakantie is dit pretpark voor families met jonge kinderen extra geopend. Met binnenspeeltuin.
Koop nu je tickets



5x Koningsdag toppers

Leuk voor op de vrijmarkt of gewoon lekker voor thuis! Met de bakmixen van HomeMade tover je samen met je kinderen zó feestelijke Koningsdag-gebakjes op tafel. Snel, simpel, smullen maar! Welke maken jullie?
Naar de oranje recepten



Ga op expeditie!

Ontdek in de meivakantie in het Nederlands Openluchtmuseum alle negen expeditie locaties. Maak een ritje met de historische tram, ga op bezoek bij de ambachtslieden en sluit de dag af met spelen in de speeltuin en een ijsje.
Er is hier zoveel te beleven 


Alvast een tip voor de zomervakantie

Zeilen in de zomer

Op zoek naar een leuke en leerzame 5-daagse zeilcursus voor je kind in de zomervakantie? Dat kan bij Bij Ceulemans op de Kraaijenbergse plassen. Er zijn diverse leeftijdsgroepen en ook deelname als gezin is mogelijk! Hoe tof om samen met andere kinderen mooie zeildagen op het water te beleven!
Meld je kind tijdig aan



Fijne meivakantie!

Liefs, Esther