Leuke tips voor de stakingsdag!

12 maart 2019
Op 15 maart is er een landelijke stakingsdag in het onderwijs. Dat betekent voor de kids een dagje vrij! Wil je lekker een dagje eropuit? Dat komt goed uit! Wij hebben wat toffe tips voor je verzameld. Ook als je een dagje thuis wilt blijven.
Dagje museum
In het Afrika Museum hebben kinderen 15 maart gratis toegang. Ze kunnen meedoen aan een leuke workshop en natuurlijk is er nog veel meer leuks te beleven in het thema van de sieraden tentoonstelling. Of wat dacht je van spelen in het beeldenbos en het buitenmuseum ontdekken?

Lekker actief
Hier thuis zijn de boys dol op schaatsen. In Triavium kun je op deze stakingsdag extra voordelig gaan schaatsen met de kids, want je krijgt het tweede toegangkaartje voor kinderen gratis. In de avond is er ook nog een kinderdisco! Natuurlijk kun je ook lekker gaan jumpen bij Pret inn Jump! Wedden dat je daar al je kunsten kunt vertonen?

Naar de dieren
Bij HARM's Hoeve kun je normaal gesproken niet in de hokken lopen om de geitjes te knuffelen. Vandaag mag dat wel. Hoe leuk is dat? Dat wordt knuffelen! Een uitje naar Kinderboerderij de Goffert is ook altijd leuk om te doen. Naast het bewonderen van alle dieren, kunnen de kids ook lekker spelen in de speeltuin daar. Ook leuk om te combineren met een wandeling in het Goffertpark.

Voor de tuinliefhebbers
Ben je dol op tuinieren? Dan kun je 15 maart meedoen aan een workshop zaaien in Intratuin Malden. Of ga naar TuinWereld Wijchen en doe mee aan een kinderworkshop voorjaarsbloemstuk maken. Ook kunnen kinderen geschminkt worden als een dier.

Lekker creatief
In De Smeltkroes in het Honigcomplex kun je je unieke Ebru Art maken. Benieuwd wat dit precies is? Ga dan vooral lekker meedoen! Ben je 10 jaar of ouder dan leer je in Bibliotheek Beek-Ubbergen hoe je zelf een animatiefilm kunt maken.

Lekker thuis
Blijf je vandaag liever een dagje thuis na een drukke week? Wil je iets leuks knutselen, een leuk nieuw recept uitproberen of een spelletje doen. Bekijk onze DIY-rubriek voor de leukste tips voor een dagje thuis.

Fijne dag samen!
Groetjes, Esther