• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Vernieuwd: VolksbuurtmuseumTerug naar het overzicht

zondag 14 juli 2024
Ontdek hoe het was om honderd jaar geleden in armoedige omstandigheden te leven.
Kom kijken, luisteren én ruiken in het Volksbuurtmuseum! Ontdek hoe het was om honderd jaar geleden in armoedige omstandigheden te leven in een volksbuurt. Je stapt in het leven van familie De Jong. Hun zoon Jan en dochter Wiesje vertellen je grote en kleine verhalen uit het gewone leven in een Utrechtse volksbuurt. Misschien bekijk jij hierna jouw buurt wel met een hele andere blik!

Leer jezelf kennen in de volksbuurt | 7+
Doe de kinderroute in het museum en leer jezelf kennen. Stel je was 100 jaar geleden geboren in Wijk C. Hoe zou je dan opgroeien en wat zou je doen? Wie zou je zijn? Ga op zoek naar jezelf uit een andere tijd!

City Game Op weg in Wijk C! | 10+
Het Volksbuurtmuseum heeft jouw hulp nodig om de vergeten verhalen van Wijk C terug te vinden. Luister, schrijf, wandel, puzzel, lees en ontdek Wijk C uit de vroege 20e eeuw in deze interactieve City Game! In de kiertjes tussen stenen en onder nieuwgebouwde huizen liggen oude mysteries en schatten verborgen. De directeur van het Volksbuurtmuseum heeft jouw hulp nodig om de vergeten verhalen van Wijk C terug te vinden - en misschien zelfs af te maken.

Meer info en tickets voor het Volksbuurtmuseum vind je via de roze websitebutton!

Volksbuurtmuseum

Waterstraat 27
3511 BW Utrecht
Openingstijden Klik via de roze button door naar de site voor de actuele openingstijden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie bij het NMM

Zomervakantie bij het NMM

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod