7x spelen voor kids & borrelen voor vaders

6 april 2022
Vaders opgelet! Bij deze restaurantjes kunnen jullie genieten van een lekker biertje terwijl de kids aan het spelen zijn. Deze restaurantjes liggen namelijk allemaal naast, of in de buurt van een speeltuin. Proost!

Papadag: lekker spelen en borrelen

Zin om samen met andere vaders en de kinderen iets leuks te doen? Lees dan zeker verder en bekijk onze supertips. De combinatie van leuke horeca met een speeltuin is echt goud! Bij welke locaties in en rond Utrecht plan jij de eerste date met andere vaders?

Enne.. natuurlijk zijn dit ook fantastische tips voor moeders. Veel plezier!

1. Mevrouw Peer

Van seinhuis tot horecazaak: ideaal voor stoere vaders! Dit plekje heeft een rijke geschiedenis die je nog goed terugziet in de industriële inrichting van het restaurant. De menukaart kent een verscheidenheid aan warme, koude en alcoholische dranken om te proosten op de kids die lekker aan het spelen zijn in Speeltuin de Pan. 



2. Anafora

In het hart van het groene en waterrijke Máximapark in Leidsche Rijn ligt Parkrestaurant Anafora met aangrenzend de avontuurlijke Bosspeeltuin. Kinderen kunnen de bijna uitsluitend houten speeltoestellen en glijbanen ontdekken in de natuurlijke speelzone. De enige in- en uitgang grenst aan het terras van Anafora. Zo kun je als vader rustig genieten van een borreltje terwijl de kinderen lekker spelen. Hoe fijn is dat!

3. Blik & Burgers

Bitterballen, kaassouflés, nachos en koude biertjes, daar likken velen hun vingers wel bij af! De menukaart van Blik & Burgers weet vast een glimlach op het gezicht van vaders te toveren. En dat terwijl Speeltuin Blik & Burgers in Zeist met ingebouwde trampoline, skeelerbaan en grote zandbak voor kinderen ook écht een feest is. Kids van alle leeftijden zijn welkom. En als vaders zich niet kunnen inhouden, mogen zij misschien ook wel een swing op de schommels maken!



4. De Rechtbank

Een borrel gehad in De Rechtbank? Daar kunnen vaders wel mee thuiskomen! De voormalige Rechtbank van Utrecht is omgebouwd tot restaurant inclusief een menu vol lekkernijen voor de kids en speciaalbiertjes voor vaders. Fingerfood en tafelgarnituur staan binnen no time op tafel. Er is ook buitenspeelgoed aanwezig zodat kinderen zich kunnen vermaken terwijl de vaders van de lekkernijen kunnen genieten.

5. Loft 88

Een echte Kidsproof aanrader: Loft 88 met haar grote terras, openhaardje in de winter en speciale kidsactiviteiten door het jaar heen! De twee pagina's lange borrelkaart belooft genoeg keuze voor vaders en ook het kidsmenu is niet mis. Met de speciale activiteiten als knutselen, yoga, koekjes bakken, pizza versieren en het springkussen hebben vaders en kinderen hier een geweldige tijd!



6. Theehuis Rijnauwen

Door de prachtige locatie aan het water en midden in het bos kun je een bezoek aan Theehuis Rijnauwen goed combineren met een wandeling, een kanotocht of een bezoekje aan het fort van Rhijnauwen. De plek is heerlijk voor kinderen; er is een leuke kinderhoek en er zijn kleurplaten en een toffe buitenspeeltuin. Het Theehuis heeft een uitgebreide menukaart, maar ook een overheerlijke pannenkoek moet kunnen bij de borrel toch?

7. Torteltuin

Vooruit, ook een adresje zonder bier, maar zeker de moeite waard! Deze speeltuin aan de rand van het Griftpark in Utrecht is uitdagend en overzichtelijk. Zo kunnen vaders hun kinderen goed in de gaten houden terwijl ze zelf van een lekker kopje koffie of thee genieten. Favoriet voor echte aapjes zijn de supergave boomhut en de tosti's plus versgesneden fruit voor na het spelen!



Veel borrel- en speelplezier!