Oma Eindbaas (6+)Terug naar het overzicht

Een lichte en liefdevolle familievoorstelling over verlies van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
In de meivakantie is de familievoorstelling Oma Eindbaas te zien te zien op het Berlijnplein in Utrecht. Theater voor iedereen vanaf 6 jaar.
 
Over de voorstelling
De voorstelling vertelt het verhaal van de negenjarige Orpheus, die na het plotselinge verlies van zijn oma Izzy besluit om alleen nog maar te gamen.

Oma Eindbaas is een lichte en liefdevolle familievoorstelling over verlies en acceptatie, geïnspireerd op het klassieke verhaal van Orpheus en Eurydice. Het stuk behandelt op een toegankelijke manier hoe we omgaan met verlies, afscheid nemen en verdriet, terwijl het ook ruimte biedt voor humor en reflectie. De voorstelling biedt een moderne twist aan een eeuwenoud verhaal.

'Het is belangrijk om met kinderen te praten over de dood en ze te laten zien dat het verdrietig is, maar ook bij het leven hoort,' aldus schrijfster Floor Leene. 'Door middel van theater kunnen we moeilijke thema's op een speelse en invoelbare manier bespreekbaar maken.'

Waar en wanneer?
De voorstelling wordt vanaf april 2024 opgevoerd op Utrechtse basisscholen, in theaters en in de eigen studio van NUT op het Berlijnplein te Leidsche Rijn. 
 
Speeldata Berlijnplein:
- Woensdag 1 Mei 
- Vrijdag 3 Mei 
- Zaterdag 4 Mei 
- Zondag 5 Mei 

Klik voor meer info over deze voorstelling van het NUT op de roze button!

Nieuw Utrechts Toneel

Berlijnplein
Utrecht
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buitenseizoen bij het NMM

Buitenseizoen bij het NMM

Ga klimmen en klauteren in de speeltuin, beklim de trappen van Gebouw '45 en word beloond met een geweldig uitzicht plus test je rij-skills in een mini-jeep of mini-tank. En er is nog veel meer te doen bij het Nationaal Militair Museum!

Stoer uitje