VoorleesExpressTerug naar het overzicht

Lezen is leuk! De VoorleesExpress zet zich in om taalachterstand bij kinderen te voorkomen!
Goed kunnen lezen en begrijpen wat je leest, is belangrijk voor kinderen. Want wie dat kan, heeft een grotere kans om goed mee te komen op school. De VoorleesExpress zet zich in om taalachterstand bij kinderen te voorkomen.

Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. Dat is te voorkomen door kinderen op jonge leeftijd veel in aanraking te brengen met taal. Bijvoorbeeld door ze regelmatig voor te lezen.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier.

Ken jij een gezin dat extra hulp kan gebruiken bij het ontwikkelen van taal? De VoorleesExpress geeft op een laagdrempelige manier ondersteuning aan deze gezinnen.

Klik voor meer informatie of om je op te geven op de roze websitebutton.

Tip: Ook in de bieb wordt er vaak voorgelezen. Neem een kijkje in onze uitagenda om te zien waar en wanneer er een voorleesochtend in de Bibliotheek is.

Rozet

Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Met het hele gezin er lekker op uit!

Met het hele gezin er lekker op uit!

Wil je er op de vrije middagen en in het weekend lekker op uit met je gezin? Bekijk de toffe uitjes in onze eropuit rubriek!

Check onze Eropuit tips