• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Gezond Snoep!Terug naar het overzicht

Vrolijk gekleurd gezond snoepgoed; bestaat dat? Jazeker!
Altijd leuk om samen met de kinderen te experimenteren in de keuken. Helemaal als je het daarna mag opeten! Deze gezonde snoepjes bestaan uit; vers sinaasappelsap, vers fruit en vegetarische gelatine; agar agar.

Wat heb je nodig?
150ml vers geperst sinaasappel– of citroensap
200 gram bevroren of vers rood fruit
5 gram agar agar poeder

Hoe maak je het?
Zet een pannetje op het vuur met het sap en het fruit er in. Roer het zachtjes door tot het kookt. Doe de agar erbij, een eetlepel per keer en goed blijven roeren. Als het fruit zacht is, kun je het geheel pureren met de blender of de staafmixer. Pas wel op! Het is heet...
Nu kun je het mengsel in verschillende vormpjes gieten. Gebruik bijvoorbeeld siliconen vormpjes voor ijsblokjes, die heb je in alle soorten en maten! Laat het vervolgens opstijven en bewaar de snoepjes in je koelkast in een afgedekte schaal.

NB Agar-Agar (betekent gelei in het Maleis) is een plantaardig alternatief voor gelatine. Waar gelatine gemaakt wordt van slachtafval komt Agar-Agar uit algen. Er zit veel ijzer en calcium in en bevat weinig calorieën. Agar-agar vind je bij de toko of nog makkelijker online, in de vorm van zakjes poeder.
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Het BRIK festival is weer in Breda!

Het BRIK festival is weer in Breda!

Kom naar dit internationale festival speciaal voor kinderen! Er zijn 5 verschillende voorstellingen ook voor de kleinste kinderen vanaf 0,5 jaar. Het is heel knus opgezet overal en dat betekent een heel fijne en gezellige sfeer. Fotograaf Hans Gerritsen

Ga naar het Brik Festival!