• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

SteunouderTerug naar het overzicht

Een steunouder geeft plezier aan het kind en daarmee steun aan de ouder!
‘It takes a village to raise a child’, deze uitspraak ken je ongetwijfeld. Want het is ontzettend fijn om je kinderen met steun van de mensen om je heen op te laten groeien.

Steunouder is actief in heel veel plaatsten in Nederland. Klik door naar de website voor een locatie bij jou in de buurt!

Steunouder nodig?
Natuurlijk wil je zelf voor je kind(eren) zorgen maar soms vraagt dat veel. Zo nu en dan heb je even rust nodig, maar je hebt in je omgeving niemand die dat kan bieden. Een steunouder kan jouw kind één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden en warmte, plezier en aandacht geven. Dat kan een gezin zijn, een echtpaar, een alleenstaande of een ‘opa of oma’ met ruimte in hun huis, leven en hart. We kijken samen met jullie als ouders wat passend is voor jouw kind en waarbij je je als ouder prettig voelt. Een steunouder biedt praktische en emotionele steun. Je kind heeft een leuke tijd bij de steunouder en jij hebt even tijd voor jezelf. Vaak kun je als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder.

Steunouder worden
Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kan een ouder daar wel wat helpende handen bij gebruiken. Doe jij graag betekenisvol vrijwilligerswerk en heb jij tijd en ruimte om aan een of meerdere kinderen een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis te bieden, zodat een ouder even op adem kan komen? Meld je dan aan als steunouder!

Enthousiast?
Enthousiast om steunouder te worden of ben je die ouder die de hulp van een steunouder goed kan gebruiken? Neem contact op met een van de steunoudercoördinatoren door op de roze website button op deze pagina te klikken.

Steunouder

Oostdijk 17
1701DB Heerhugowaard
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs