Low budget uitjes in Flevoland

30 januari 2023
Een dag vol avontuur en plezier beleven? Dat hoeft helemaal niet veel te kosten. In Flevoland zijn er allerlei leuke activiteiten te doen die (bijna) helemaal gratis zijn! Goed voor het humeur en de portemonnee.

Low budget dieren spotten

Varkens, pony’s, kippen, konijnen, geiten, schapen en cavia's kom je allemaal tegen op Kinderboerderij Den Uylenpark. Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en kinderen lekker kunnen spelen. Ze kunnen met een kruiwagen en bezem over het erf rommelen en met de dieren knuffelen. Bezoek aan de kinderboerderij is gratis.

De perfecte tussenstop voor fietsers en wandelaars midden tussen de koeien: Boeren Pitstop. Hier kun je met eigen ogen zien hoe de koeien op het melkveebedrijf vertoeven. Kinderen ontdekken waar de melk vandaan komt en kunnen spelen op het erf. Klim in de schitterende boomhut, trek je laarzen aan voor het laarzenpad, en speel het toffe fotospel.De natuur in voor nop!

Leer van alles over de natuur met de twee speurtochten door het Vroege Vogelbos van Stad & Natuur Almere! De speurtocht 'schaapje in het bos' is leuk in de herfst en de winter. 'Speuren met muis Spetter' kan in elk seizoen en is leuk voor kids van alle leeftijden. Online kun je voor €1,50 of €2,00 een speurtochtenboekje kopen om het gebied te ontdekken.

Puur natuur bij Natuurpark Lelystad! In het bezoekerscentrum kun je terecht voor toffe exposities en voor informatie over activiteiten in het park, zoals: rugzakroutes, speurtochten, (groeps-) excursies en nog veel meer. Vergeet ook het te gekke speeltoestel 'De Beestentoren' niet! Toegang tot het park is gratis, parkeren kost €3,-.

Het gratis te bezoeken Stadslandgoed de Kemphaan ligt midden in de bossen van Almere. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Ontdek bijvoorbeeld het Kabouterpad! Regelmatig worden er extra activiteiten georganiseerd voor kids. 

Gratis zwemmen, spelen in het piratenschip en genieten van de natuur kan in Wellerwaard in Emmeloord. Voor jonge en oudere kinderen zijn er speeltoestellen in het water. Daarnaast kun je heerlijk spelen op het strand, zandkastelen bouwen en met je handdoek in de zon liggen!Zijn jullie een wandelgezin en houden jullie ook nog eens van de natuur? Dan is het Waterloopbos een uitstekende plek voor nieuwe natuurlijke avontuurlijke wandelingen! Je kunt de natuur op eigen houtje ontdekken of voor een klein prijsje een van de routes volgen die voor je zijn uitgezet.

Voorafgaand of aansluitend aan je reservering bij Hans en Grietje Pannenkoekenhuis wandel je heerlijk de Broodkruimeltjesroute! Met de opdrachten van de route kom je van alles te weten over het bos en heks MikMak. De route is ongeveer 1.6 km lang en duurt 45/60 minuten. Verkrijgbaar bij de kassa voor €2,-.

Het is moeilijk te geloven, maar in het Hollandse Hout leven elfjes, echt waar! Je zal ze niet zo snel zien, maar je kunt wel de deurtjes vinden waarachter ze wonen. Als je goed zoekt vind je misschien wel een deurtje van Kick, Lieve of Maite en de muis. Kom snel en beleef een middag vol elfenplezier! Voor €5,- loop je de route inclusief drinken en iets lekkers.

(Bijna) gratis spelen!

Met 40 hectare, leuke toestellen voor kinderen vanaf 6 jaar, speelplekken en kilometers aan routes en waterpartijen vermaken kinderen zich de hele dag in Belevenissenbos Lelystad! Elk deelgebied heeft een eigen sfeer en speciale uitdagingen. Met vrije toegang!

Jeugdland is een plek binnen de grote stad waar nog steeds wordt gebouwd en kinderen naar hartenlust kunnen bijkomen van de dagelijkse drukte. Hier kan je hutten bouwen, skelteren op het verkeersplein en nog veel meer! Een bezoekje aan Jeugdland Stad, Jeugdland Haven en Jeugdland Almere Buiten kost maar €1,- euro.Vrije middag? Ga eens naar de Nieuwe Bibliotheek of een van de Flevomeer Bibliotheken. Er zijn eindeloos boeken om in te lezen, een lounge hoek om strips te verslinden, computers om spelletjes te spelen en er is regelmatig een knutselactiviteit of kinderfilm. Een basisabonnement voor kinderen is gratis.

Aan de schoolstraat in het centrum van Almere Haven vind je de gratis Speeltuin de Speelhaven. Hier staan verschillende vaste speeltoestellen en vind je los spelmateriaal zoals fietsjes, stepjes en zandspeelgoed die bij mooi weer beschikbaar zijn.

Naast de Speelhaven ligt de eerste Skills Garden van Europa. De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan: waaronder klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. Iedereen is welkom bij deze gratis ontmoetingsplek.

Op zoek naar meer toffe low budget uitjes? Ze verschijnen regelmatig in onze Uitagenda! Ook zijn er nog veel meer gratis speeltuinen in Flevoland te vinden en zijn veel dieren op de kinderboerderijen klaar voor een aai over hun bol.

Veel plezier!