Mmmh...KitKattaartTerug naar het overzicht

Dit is nog eens een feestelijke taart!
Wat heb je nodig?
100 ml volle melk, 180 g pure chocolade, een snufje zout, 175 g witte basterdsuiker, 200 g boter, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 400 g chocolademousse, Kitkat mini's en een zak M&M's.
 
Hoe maak je deze taart?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt daarna de chocolade au bain marie.

Klop ondertussen de boter, suiker en het snufje zout met een mixer tot een luchtige, witte massa (ongeveer 5 min). Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

Spatel daarna het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30-45 min. gaar.
 
Verwijder de vorm als de taart afgekoeld is en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk met chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KitKat’s los van elkaar en zet ze rechtop tegen de taart. Strik voor een extra feestelijk effect een vrolijk lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's.

Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

NIEUW! Flips gids Speelbos ’t Laer

NIEUW! Flips gids Speelbos ’t Laer

Flips gids voor Speelbos ’t Laer is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. Boordevol leuke belevenissen en tips om al je zintuigen in te zetten in de natuur.

Let op: niet voor saaie vogels!

Bestel 'm nu!