Vrolijke voetbalTerug naar het overzicht

Deze voetbal maak je van papier-maché; lekker kliederen (6+).
Wat heb je nodig?
Een ballon, oude kranten, behangplaksel, verf.

Hoe ga je te werk?
Blaas de ballon op tot hij een ronde vorm heeft. Scheur of knip de kranten in repen. Maak het behangplaksel in een afwasteiltje klaar. Volg hiervoor de instructie op het pakje.

Doop een reep krant in het plaksel. Zorg ervoor dat de hele reep papier nat is. Plak deze reep op de ballon. Herhaal dit net zolang tot de hele ballon dik beplakt is met krantenpapier. Als er op een gegeven moment veel plakkerige stroken op de ballon zitten, kan het soms handig zijn er een droge strook op te leggen en deze er goed op te wrijven. Deze wordt dan vanzelf nat door het onderliggende plaksel. Als de vorm van de beplakte ballon goed rond is en deze goed beplakt is, laat je hem drogen. Dit kan, afhankelijk van de hoeveelheid papier, wel één tot een paar dagen duren.

Als de bal droog is, verf je deze wit. Laat de bal opdrogen.

Als de verf droog is, teken je er met potlood dun de zeskantige figuren op, die zo karakteristiek zijn voor een voetbal. Deze kleur je met gekleurde verf. Kies zelf de kleuren die je mooi vindt.

Als ook deze verf droog is, is je voetbal klaar!

Tip: maak deze voetbal niet met te jonge kinderen. Het beplakken van een ballon is best een lastig klusje!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen

Vakantiekampen

Op vakantiekamp gaan is voor de meeste kinderen een geweldig avontuur. Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken.

Of je nu gek bent van paarden, sporten, science of een echte waterrat bent, er is altijd een zomerkamp dat bij jouw kind past.

Naar het aanbod