Wat een lekkere boot!Terug naar het overzicht

Deze chocoboot is een echte blikvanger op iedere kinderverjaardag!
Wat heb je nodig?
1 beker melk, 250 gram poedersuiker, 5 theelepels cacao, 2 pakken biscuitjes, 250 gram boter en hagelslag.
 
Hoe maak je de chocoboot?
Maak van de melk en 2 theelepels cacao warme chocomel en laat deze een beetje afkoelen. Doe ondertussen de boter in een kom en meng dit met de suiker, de overige cacao en een eetlepel chocomel (indien nodig 2) tot boterroom.
 
Giet de rest van de chocomel in een diep bord. Doop een biscuitje in de lauwe chocomel en leg deze op een platte schaal. Als je 4 koekjes naast elkaar hebt gelegd besmeer je deze met een laag boterroom. Hierop leg je weer 4 in de chocomel gedoopte koekjes en die besmeer je weer met boterroom. Je kunt de cake nu zo hoog bouwen als je wilt. Besmeer de hele taart met de overige boterroom zodat je de buitenkant goed kunt versieren met hagelslag of ander lekkers!
 
Zet de taart voordat je deze gaat versieren een nachtje in de koelkast. Als de taart goed koud is kun je deze snijden. Je kunt er dan een stuk afsnijden en erop zetten om de vorm van een boot te creëren. Maak van koekjes of snoepjes de ramen van de boot en met een satéprikker kun je zelfs een hengel met een vis (dropje) maken. 
 
Leuk voor een verjaardagsfeestje!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs