Kinderboekenweek in de bibliotheken

22 september 2023
Van 4 t/m 15 oktober is de Kinderboekenweek, dit jaar met het thema: 'Bij mij thuis'. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren.
Kinderboekenweek in de bibliotheken
Bibliotheek Gelderland Zuid heeft een superleuk programma met activiteiten voor kinderen op verschillende (bieb)vestigingen. Wat dacht je van voorleesfeestjes in huispak, je lievelingshuis ontwerpen, bouwen van een hut op het Waalstrand, vrolijke voorstellingen, het Nijmeegs Kinderboekenfeest (i.s.m. de Lindenberg) en nog veel meer. Bovendien kunnen kinderen in de bieb buttons met bekende boekfiguren sparen!

Nijmeegs Kinderboekenfeest - 15 oktober

Dit jaar gluren we tijdens het Nijmeegs Kinderboekenfeest in Lindenberg Cultuurhuis eens bij mensen binnen. Hoe ziet het er bij jou thuis uit? Net als bij mij? Of he-le-maal anders? Ontdek tijdens het Kinderboekenfeest hoe thuis overal anders is.

Dit Kinderboekenfeest staat weer bol van de leuke activiteiten voor alle leeftijden. Voorstellingen, workshops, een proeverij, schrijvers ontmoeten, huiskameractiviteiten, boeken en nog veel meer!

Je bezoekt voor € 5,- een voorstelling en voor € 3,- kun je deelnemen aan een workshop. Reserveer vooraf je plekjes. Daarnaast is er een gratis randprogramma.Het Nijmeegs Kinderboekenfeest is onderdeel van de Kinderboekenweek 2023 en wordt georganiseerd door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Kinderboekwinkel Nijmegen, Stadsschouwburg & De Vereeniging, The Big Draw Nijmegen, Bindkracht 10 en Dekker v.d. Vegt Boekverkopers.

Meer info en kaartjes reserveren

Activiteiten van Bibliotheek Gelderland Zuid

Kindercollege Bij mij thuis 8+

In de bieb kunnen kinderen luisteren naar een superleuk verhaal over het thema 'Bij mij thuis', voorgelezen door kindercoach Ellen Knuiman. Daarna gaan ze aan de slag om een eigen huisje te maken. Luisteren en knutselen.
7 oktober - Bibliotheek Gendt
14 oktober - Bibliotheek Bemmel
Aanmelden is gratis Voorleespret voor peuters

Geniet van een leuk en leerzaam moment samen met je (klein)kind. De voorlezers van de bieb lezen een mooi prentenboek voor en daarna gaan de kinderen knutselen of een spelletje doen. Het thema is: Bij mij thuis.
Diverse data, tijden en biebvestigingen
Waar en wanneer?Voorleesfeest in huispak 4+

Laat je kind zich thuisvoelen in de bieb! Zoek een lekker plekje en luister samen naar de mooiste verhalen. Na het voorlezen ga je samen een fantasieflat maken. Het kind met de mooiste outfit wint een leuke prijs.
Diverse data, tijden en vestigingen
Reserveer je plekjeKindercollege: hutten bouwen

De Beuningse uiterwaarden bieden volop kans om rond te struinen. Kinderen kunnen mee op oertoer en een hut bouwen. Er zijn genoeg wilgentakken en er liggen bakstenen op het strand. Bouw samen of alleen, alles mag.
11 oktober - Bibliotheek Beuningen i.s.m. Dijkmagazijn
Gratis deelnameOntwerp je lievelingshuis

Lonneke van Ooijen komt in de bieb langs om te vertellen over haar werk als interieurarchitect. Na Lonnekes inspirerende verhaal kunnen de kinderen aan de slag met hun eigen creatieve ontwerpen voor hun lievelingshuis.
5 oktober Bibliotheek Beek-Ubbergen

Creatief kindercollegeWorkshop Bij mij thuis 4+

Wat maakt een huis nou echt thuis? Het is veel meer dan alleen maar een raam, een deur, een kleed. De mensen van wie je houdt, huisdieren, een tuin of mooi schilderij maken van een huis een thuis. Na het voorlezen, tovert je kind een doos om tot een kamer van zijn/haar (t)huis. Samen maak je er een fantasieflat van die tentoongesteld wordt in de bibliotheek. De mooiste twee kamers winnen een prijs. 
4 en 11 oktober - Bibliotheek Zwanenveld
Gratis aanmeldenOe-koek 3+

Oe-koek is een vogelsprookje met een koekoek, een uil, een ekster en een papegaai met als thema 'je niet thuis voelen in een vreemd nest'. Mooi interactief muziektheater van Theater Tweekant voor kinderen van 3-7 jaar.
4 oktober - Bibliotheek Beuningen i.s.m.Theater de Molen
Bestel je ticketsHet Fantasiekenhuis 4+

Voor alle kinderen die fantasie hebben! Goochelaar Jan neemt ze mee op avontuur! Reis in een badkuip de oceaan over, maak een ruimtewandeling en bezoek een speciale snoepfabriek. Wil je weten hoe dit afloopt?
5 oktober Bibliotheek Bemmel
Bestel je tickets
De drie biggetjes 3+

Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Als het herfst wordt, bouwen ze ieder een eigen huisje. Noef een huisje van stro, Nif van takken en Naf van steen. Terwijl ze het gezellig in hun nieuwe huisjes hebben, ligt een wolf op de loer.
11 oktober - Bibliotheek Elst i.s.m. Theater de Kik
Bestel je ticketsGoochelaar John

Weet je wat zo bijzonder is aan deze voorstelling met goochelaar John van Negenkerken? De kinderen bepalen zelf hoe de voorstelling verloopt! John tovert superknappe goocheltrucs uit zijn hoge hoed en hij laat allerlei dieren praten.
6 oktober Bibliotheek Oosterhout
7 oktober - Bibliotheek Groesbeek
Bestel je ticketsButtonspaaractie

Is jouw kind dol op een avontuurlijk boek of liever een sprookjesverhaal? Of leest hij/zij meer sportieve verhalen? In de bieb is er altijd wel een boek dat bij je kind past. En dit jaar sparen kinderen ook weer voor de leukste buttons. Bij het lenen van een boek krijgt je kind een button. Spaar ze allemaal door boeken uit de zes verschillende genres te lezen.
Voor elk boek een button
Heel veel plezier met alle leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek in de bibliotheken. En geniet op het Nijmeegs Kinderboekenfeest!
Naar de website