Nijmeegs Kinderboekenfeest

20 september 2022
Houdt jouw kind van natuur, boeken, avontuur, de kleur groen of van al deze dingen tegelijk? Trek dan niet-zondagse kleren aan en kom samen naar het Gi-ga-groene Kinderboekenfeest in Lindenberg Cultuurhuis!
Nijmeegs Kinderboekenfeest - Gi-ga-groen!

Gi-ga-groene Nijmeegs Kinderboekenfeest

Beleef gi-ga-groene avonturen op het Nijmeegs Kinderboekenfeest op zondag 9 oktober in Lindenberg Cultuurhuis! Kinderen ontdekken de veelzijdigheid van de natuur in boeken, workshops, voorstellingen en een escape game. Het programma bestaat onder andere uit een meedoe- en ontdekkingstocht in het Valkhofpark door de wereld van bomen, het ontwerpen én bouwen van een boomhut, het schrijven van groene gedichten en maken van robotdieren.

Volop leuke activiteiten

Ook dit jaar is er weer een divers programma voor kinderen, ingedeeld op leeftijd: vanaf 4 jaar, vanaf 6 jaar en vanaf 8 jaar. Naast voorstellingen en workshops is er een gratis doorlopend randprogramma. Hieronder een greep uit het hele activiteitenprogramma.

Voorstellingen

Of je nu zitbillen hebt of niet, voor alle kinderen (én volwassenen) zijn er leuke voorstellingen te zien en te beleven.

De voorstelling Fred gaat naar de stad (4+), bekend van de prentenboeken Fred van Pépé Smit, kun je bewonderen op dit Kinderboekenfeest. Aansluitend is er een toffe workshop.
De interatieve voorstelling Boom! in het Valkhofpark is met dans, acrobatiek en onverwachte ontmoetingen geschikt voor het hele gezin!Is stilzitten niks voor jouw kind? Gooi dan samen je haren en heupen los en kom luisteren, zingen en meedoen tijdens het Gi-ga-groen Concert (6+)! Want een feest is niet compleet zonder een flinke portie vrolijke noten!In het Hutten-college (6+) van Susanne Roos, schrijfster van Het huttenboek voor jonge klussers, krijgen kinderen klustips en kunnen ze met een bouwtekening aan de slag met het ontwerpen van een eigen hut. Daarna ga je bouwen aan een gezamenlijke hut op het binnenplein!Workshops

Ook kunnen kinderen hun handen uit de mouwen steken met workshops voor diverse leeftijden. Voor kinderen vanaf 4 jaar is de workshop Lees en kleur met Olle en Oma (boek van Annelien van Daalen) een aanrader. Samen met Annelien kijken ze naar de prachtige prenten uit het boek. Daarna kunnen de kinderen zelf aan de slag met de speciaal ontworpen kleurplaat. Welke kleuren draagt Olle als jouw kind mag kiezen?Kinderen vanaf 6 jaar kunnen samen met schrijver Linda Vogelesang aan de slag met het maken van een mooi gedicht over de natuur in de workshop gi-ga-groene gedichten. Door woorden en zinnen te knippen, schuiven, plakken, schrijven en... stelen.Ook staat er een spannende Escape Game (8+) op het programma. Deze game draait rondom het nieuwe boeke Groene Helden van het Dierenrijk van Lotte Stegeman en Marieke ten Berge. Ontsnap even lekker aan de werkelijkheid tijdens dit interactieve en superspannende spel over het klimaat. Ga de uitdaging aan en ontrafel samen met de andere kinderen het geheime mysterie.In de workshop De Wondere Wereld van Eva (8+) gaat je kind aan de slag met het tekenen van een eigen fantasiewezen aan de hand van gevonden voorwerpen van monsters.Doorlopend randprogramma

Tijdens het Nijmeegs Kinderboekenfeest is er een gratis randprogramma en voor die activiteiten hoef je geen entreekaartje te kopen. Zo kunnen kinderen hutten bouwen in de binnentuin, verhalen luisteren bij iPut, op de foto bij het Gi-ga-green screen, schrijvers ontmoeten, je boek laten signeren en nog veel meer.

Handige informatie

Het complete programma voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest kun je vinden op de website van Lindenberg Cultuurhuis. Prijzen voor de activiteiten variëren van € 3 voor een workshop tot € 5 voor een voorstelling. Je kunt hiervoor je kaartjes online boeken. Het randprogramma is gratis.

Kinderboekenweek 2022

Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 5 t/m 16 oktober 2022 met als thema gi-ga-groen. Kinderen worden uitgenodigd om een echte natuurheld te worden door mee op avontuur te gaan om al het moois van de natuur te zien. In boeken én daarbuiten.

Het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2022 wordt georganiseerd vanuit de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Stadsschouwburg & De Vereeniging, Kinderboekwinkel Nijmegen en The Big Draw Nijmegen.
Naar de website