Overnachten met kids in Hotel Nimma

14 januari 2018
Overnachten met de kids in je eigen stad? Hoe gaaf is dat? Daarom zijn wij het nieuwe jaar meteen goed begonnen met een superleuke overnachting met de kids in Hotel Nimma!
Het hippe, sfeervolle, huiselijke en industrieel ingerichte Hotel Nimma bevindt zich aan de Waal in Nijmegen-West. We waren al fan van deze toffe hotspot in dit deel van Nijmegen, dat enorm in ontwikkeling is. We gingen hier al wel eens een drankje doen met de kids of lekker lunchen. Een overnachting met kids in eigen stad hadden we al langer op ons lijstje staan...dus hoe gaaf is het dan als je hier het nieuwe jaar mee start en dan wel in dit toffe hotel?



Al aan het begin van de dag dat we naar Nimma zouden gaan, staan de koffertjes al ingepakt om te vertrekken. Onze drie boys kunnen haast niet wachten tot we vertrekken. Het voelt alsof we even op vakantie gaan en dan wel heel lekker dichtbij. Na 10 minuten met de auto, rijden we namelijk al de parkeerplaats van Hotel Nimma op!

Na het parkeren van de auto (dit is trouwens gratis) en uitladen van de reistrolley's, staan de kinderen al meteen bij de incheckbalie en worden we verwelkomd door de prachtig verlicht tekst 'Goedenavond, welkom in Hotel Nimma'. Nimma heeft 27 kamers waarvan een aantal 'Nimma famliy kamers', kindvriendelijke appartementen. Als de jongens horen dat we de grootste kamer van het hotel krijgen (een echte gezinskamer met een tweepersoonsbed, een stapelbed en een slaapbank), staan ze al bijna bij de trap om naar boven te gaan. Maar we luisteren eerst nog even naar wat het vriendelijke hotelpersoneel ons wil vertellen over de hotelkamer en het ontbijt.



Eenmaal ingecheckt, gaan we via de trap naar de 2e verdieping en stijgt inmiddels de spanning welke kamer toch van ons zou zijn...En wat zijn ze enthousiast als ze met de kaart de deur van onze gezinskamer openen. Drie stralende koppies gaan op onderzoek uit. Meteen wordt er een verdeling door de kids gemaakt wie waar gaat slapen. Dat is al snel duidelijk; ieder heeft zijn plekje snel gevonden en de reiskoffer geïnstalleerd naast het bed. Wat een heerlijke ruime kamer hebben we en zo fijn om met het hele gezin in één kamer te kunnen slapen. Ook de kamers zijn hip, sfeervol en industrieel ingericht. En wat een licht komt er binnen met die grote raampartijen! Je hebt vanuit de kamer ook een prachtig uitzicht over dit deel van Nijmegen.

Ondertussen worden er al plannetjes gesmeed wat we vanavond gaan doen voor het slapen gaan. Wordt het een spelletje, tv kijken, lezen? Voor ons jongste mannetje van 4 jaar wordt het een boekje voorlezen en dan lekker naar bed. Manlief gaat met onze zoons van 8 en 12 jaar naar beneden om samen wat te gaan drinken en een potje rummikub te spelen in de lobby van het hotel. Terwijl zij lekker even gezellig beneden zitten, valt de kleine man in alle rust in slaap. Natuurlijk willen de jongens dat ik ook nog even naar beneden kom om te zien hoe gezellig ze het hebben. Dus zorgen we even voor wisseling van de wacht in de hotelkamer.



Nog even nakletsen met de oudste twee beneden en dan is het toch ook echt tijd om terug te gaan naar de hotelkamer. Met z'n vieren nemen we nog even de dag door en vertellen onze kids dat ze het zó leuk vinden dat we hier een nachtje slapen met z'n allen. Ze zijn zo enthousiast dat ze het liefste de hele avond lekker wakker zouden willen blijven. Maar zodra ze in bed liggen, zijn ook zij snel in slaap.

Na een heerlijke nacht, worden we de volgende ochtend om 8.30 uur wakker van de wekker. Maar goed dat we die gezet hebben, anders hadden we vast nog langer geslapen.... Van 7.00 tot 10.00 uur kun je hier genieten van een heerlijk ontbijtbuffet beneden in het restaurant van het hotel. Nadat iedereen gedoucht is, gaan we fris en fruitig naar beneden en zoeken we een mooi plekje in het restaurant.



De kids staan als eersten bij het ontbijtbuffet. De jongste vraagt verrast: 'Mogen we dat allemaal eten?'...Met een mooi gevuld bordje, settlen we ons aan de grote tafel en genieten we van de relaxte sfeer en het lekkere ontbijt. Ook wordt de rummikub uit de kinderhoek weer gepakt om na het eten nog een spelletje te kunnen spelen.

Na het ontbijt, gaan we onze reisbagage in onze hotelkamer ophalen, checken we uit en praten we nog even gezellig na met hoteleigenaresse Feia. Wat hebben wij genoten van deze superfijne overnachting met de kids in dit geweldige, hippe, kindvriendelijke en huiselijke hotel met een heerlijke relaxte en open sfeer en erg vriendelijk personeel! Wij zijn fan van deze toffe plek! We zijn maar een nachtje weg geweest, maar het voelt echt alsof we er even helemaal uit zijn geweest.



Ben je ook op zoek naar een superleuk kindvriendelijk hotel in onze regio? Dan is een overnachting in Hotel Nimma echt een aanrader! In de directe omgeving is er ook al zoveel te beleven. Hotel Nimma is omgeven door creatieve en culturele hotspots als het Honigcomplex en de Vasim en het centrum van Nijmegen ligt ook dicht in de buurt. En wat dacht je van wandelen langs de Waal? Kortom, er is genoeg te zien en te beleven voor het hele gezin!

Tip: Bij Hotel Nimma kun je ook heerlijk een drankje drinken, ontbijten, lunchen of genieten van een lekker diner in het restaurant van het hotel. Kinderen vermaken zich in het knus ingerichte kinderhoekje, lezen een Donald Duckje op de houten trappen of nemen een spelletje mee naar de tafel waar papa en mama zitten. In het voorjaar en de zomer is ook het gezellige terras geopend.

Groetjes, Esther