Werk aan de GroenewegTerug naar vorige pagina

  • Werk aan de Groeneweg
  • Werk aan de Groeneweg
  • Werk aan de Groeneweg
Groeneweg,3998 Schalkwijk
Werk aan de Groeneweg is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Heel bijzonder!
Als je door de historische loopgraven van Werk aan de Groeneweg loopt ga je terug in de tijd. Het verdedigingswerk heeft nog helemaal haar oorspronkelijke vorm. Een deel van de vijftig betonnen groepsschuilplaatsen kan je dan ook van binnen bekijken. Via een beleefroute over het terrein, dat dagelijks opengesteld is, kom je alles te weten over de geschiedenis van dit bijzondere onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het Werk aan de Groeneweg is aangelegd tussen 1914 en 1918, ter verdediging van het fort bij Honswijk. De infanteriestelling bestaat uit een dubbele loopgraaf met aarden wallen en 55 groepsschuilplaatsen. De meeste zijn posten voor één schutter. De wat grotere piramidevormige bunkers, gebouwd 1939-1940, zijn groepsschuilplaatsen.

Werk aan de Groeneweg is dagelijks toegankelijk op eigen gelegenheid. Vlakbij zit Werk aan de Korte Uitweg, waar je heerlijk kunt lunchen op het terras en de kinderen buiten kunnen ravotten.

Tip: je kunt ook varen met de Liniepont. Dit is de verbinding tussen Werk aan het Spoel (Culemborg), Fort Everdingen (Vianen) en Werk aan de Groeneweg (Schalkwijk).

Klik voor meer info op de roze button.
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Werk aan de Groeneweg
Groeneweg
3998 Schalkwijk

Naar de website
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!