12x superleuke dierenparken met kids

5 mei 2024
Nederland zit vol met grote, kleine, exotische, zeldzame, bekende of onbekende (boerderij)dieren! En vaak zijn te gewoon te vinden in een dierenpark. Kennen jullie alle beestachtige leuke plekjes al? We hebben onze favorietjes verzameld!
Er zijn een hoop mooie, bijzondere dieren te vinden in de dierenparken en kinderboerderijen van Flevoland. Maar ook buiten de regio zijn veel parken zeker een bezoekje waard!

Alvast een supertip: september 2024 is de Dierenparkmaand bij de Vriendenloterij. Je krijg dan 50% korting op een bezoek aan de deelnemende parken. 

Dierenparken in regio Flevoland


Almere Jungle

Ga op avontuur in de Almeerse Jungle en ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Tijdens een ontdekkingstocht rond de wereld kom je van alles tegen: van de kleurrijke vogels in Oceanië tot de stekelige stekelvarkens in Afrika. Zo leer je nog eens bijzondere weetjes!



Dolfinarium

Beleef één en al waterpret in Harderwijk! Hier vind je namelijk het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium. Dolfijnen geven hier een spetterende show, bulderende zeeleeuwen spatten je nat en roggen laten zich zelfs door je kietelen! In de waterspeeltuin kunnen kinderen zelf ook heerlijk spetteren!



Kinderboerderij den Uylpark

Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten en kinderen kunnen heerlijk spelen bij Kinderboerderij den Uylpark. Met een kruiwagen over het erf scheuren en het dierenknuffelen maken deze kinderboerderij supertof voor kinderen! Er zijn hier varkens, pony’s, kippen, konijnen, geiten, schapen, cavia's, vogels en ratten om te ontmoeten!



Pantropica

Ook in Luttelgeest vind je een jungle! Treed de tropische wereld van de vogels, vlinders en jungledieren binnen bij Pantropica. Ontmoet ondeugende aapjes of hang zelf het aapje uit in de junglespeeltuin. Een avontuurlijk dagje weg, ook als het slecht weer is, want Pantropica is lekker binnen!



Dieren spotten met kids buiten de regio


Burgers' Zoo

Weer of geen weer, bij Burgers' Zoo kun je altijd terecht! Bij goed weer kun je lekker door het park struinen op zoek naar de giraffen, tijgers of gorilla's. In de herfst en wintermaanden is het heerlijk toeven in de overdekte delen zoals de Bush en Ocean. Er zijn te gekke binnen- en buitenspeeltuinen voor de kids.



Sealife Scheveningen

Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen. Loop door de onderwatertunnel en zie de zeeschildpad vlak boven je hoofd zwemmen, supermooi om te zien! Met meer dan 4000 dieren biedt SEA LIFE Scheveningen een kijkje in de 7 wereldzeeën!



Dierenpark Zie-Zoo

Dierenpark Zie-Zoo is niet zomaar een dierentuin, het is de eerste zorgdierentuin van Nederland. Het dierenpark is low-budget en gespecialiseerd in bijzondere dieren uit Afrika, Australië, Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en de Zuidpool. Iedereen is welkom in Vonkel om ze te komen bewonderen.



Mondo Verde

In dit park van 25 hectare groot, staan wereldtuinen, dieren en attracties klaar om ontdekt te worden. Van een vogelparadijs tot verschillende wereldtuinen, en van toffe achtbanen tot kleinere speeltoestellen. Voor jong en oud is er genoeg te doen.



DierenPark Amersfoort

Wanneer je Amersfoort bezoekt mag een bezoek aan DierenPark Amersfoort niet ontbreken! Vaar langs de giraffen, wolven en zebra's, klim over de beren of sta oog in oog met levensgrote dino's! Met de Klim alles-route kom je dichterbij de dieren en in de megagrote speeltuin kom je hoger dan de giraffen!



Dierenrijk

Vlakbij Eindhoven, tussen de velden ligt een hele bijzondere dierentuin. Een gezellige plek waar mens en dier samen plezier maken. Van grote neushoorns tot kleine pinguïns. Van trotse tijgers tot vrolijke kriebelvisjes. Ze doen allemaal mee in Dierenrijk. Slinger je weg door de speeltuin en ontdek de dierenwereld van dichtbij.



GaiaZOO

Laat je verwonderen door de prachtige en unieke diersoorten die in GaiaZOO in een heel natuurlijke omgeving leven. In de buitenlucht vind je een toffe speeltuin en de JungleTour waar je heerlijk kunt klimmen en glijden tussen de bomen! Binnen kun je spelen in DinoDome, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen! 



Zeeaquarium Bergen aan zee

Vind je vissen ook zo gaaf om te zien? In het Zeeaquarium heb je ze in alle soorten, maten en kleuren! Er zijn meer dan 40 aquaria met zeebewoners uit alle wereldzeeën en niet te vergeten, veel verschillende schelpen. En wat dacht je van een skelet van een potvis van 14 meter lang? Cool!



Veel dierenplezier!