• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

NIEUW: geocaching speurtocht

15 september 2023
Onze Kidsproof-reporters (7 en 10 jaar) hebben de nieuwe geocaching route getest door de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Een spannende speurtocht naar de kunstschat!
Op zoek naar de kunstschat met de Mastercard geocaching route

Het Kröller-Müller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen. Ze allemaal bekijken is iets too much voor mijn kinderen. Gelukkig loopt er een hele leuke, nieuwe geocaching route door de beeldentuin, mogelijk gemaakt door Mastercard. Nog niet bekend met geocaching? Dit is een speurtocht waarbij je met behulp van een app op zoek gaat naar de schat. En als ik ergens mijn kids mee aan het wandelen krijg, dan is het wel een speurtocht naar een (kunst)schat!

Mastercard georoute app - Kröller-Müller Museum

Eerst maak je een keuze voor een korte route of lange route. Bij de korte route zie je 5 beelden en ben je ongeveer 45 minuten onderweg. Bij de lange route kom je langs 12 beelden en ben je ongeveer 1,5 uur aan het speuren. Eenmaal op pad, volgen we het kompas naar het eerste kunstwerk. 

Georoute Kröller-Müller - Jardin d'émail

De vragen zijn uitdagend voor het hele gezin. Gelukkig mag je net zo vaak raden totdat je het antwoord goed hebt. ;-) Natuurlijk gaat de route ook langs Jardin d’émail. Super speciaal voor kinderen dat ze (bij droog weer) óp een kunstwerk mogen lopen. Wanneer maak je dat nou mee?

Eenmaal onderweg kan je op elk moment even pauze nemen. Neem bijvoorbeeld iets lekkers mee voor een picknick in het gras. Wij kozen voor het buitenrestaurant, waar ze allemaal verrassende gerechten en een leuke kidsbox op het menu hebben staan. 

Geocaching route Kröller-Müller Beeldentuin met kinderen

Na de lunch kunnen we er weer helemaal tegenaan en vervolgen we de route. In de beeldentuin kunnen kinderen lekker hun energie kwijt. Even rondrennen is helemaal ok hier. Sommige beelden mogen ze ook aanraken, wat het natuurlijk extra speciaal maakt.

Kluis Mastercard Georoute Kröller-Müller

Het hoogtepunt van de geocaching route zit absoluut aan het einde als de geheime kluis gezocht moet worden. Met de verkregen code maken mijn kids de kluis open. De spanning stijgt…. In de kluis ligt een creditcard. Die blik op hun gezichten: priceless! 

Mijn zoon voelt zich de koning te rijk en wil de Mastercard creditcard bijna niet inleveren bij de museumwinkel. Bijna dan, want nieuwsgierigheid naar de kunstschat wint uiteraard toch. Wat een onwijs toffe middag!

Op zoek naar de kunstschat bij Kröller-Müller Museum

Goed om te weten

* Kids tot 12 jaar hebben gratis entree bij het Kröller-Müller Museum
* Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en hiervoor heb je een apart ticket nodig
* Auto's zijn toegestaan en je kunt gratis parkeren bij het museum
* Ook leuk: kies voor de iconische (gratis) witte fietsenen geniet onderweg van de prachtige Veluwse natuur
* De geocaching route is helemaal gratis en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
* Tip: download thuis alvast de app, zodat je direct kunt beginnen
* Hebben de kids na afloop nog energie? Dan is het binnenmuseum ook zeker de moeite waard!

 

Via de roze button vind je alle info over de geocaching route.

Veel plezier!

Naar de website