Op bezoek bij de kabouters en slangen

13 juni 2023
Kidsproofblogger Nicoline en haar gezin gaan er in hun vrije tijd graag op uit! Ze houden ervan om leuke plekjes te ontdekken. Ze gingen op zoek naar kabouters en slangen in het Renkums Beekdal. Lees je mee wat zij vonden van dit leuke natuuruitje?
Onlangs waren wij op bezoek bij de kabouters en hebben we slangen gespot bij het Renkums Beekdal. Deze plek kregen wij als tip van familie door. Het kabouterpad kende we al, maar een vijver met echte slangen?! Dat moesten we zelf ook zien. Gewapend met camera’s gingen we gericht op pad. Met succes! Wat een topmiddag was dit. Echt een aanrader.

Kabouterpad het Renkums Beekdal

Het Renkums Beekdal begint bij een gezellig terras (Boscafé de Beken) waar je het bos in kunt en waar een leuk kabouterpad begint. Waslijnen met kleine kleertjes, gehaakte kabouterfiguren, deurtjes in bomen. Een kabouterpad is en blijft leuk om te doen. Je loopt lekker in het bos en spot her en daar de schattigste taferelen.



Je kunt een route en opdrachtjes met kaboutermuts bij het winkeltje aanschaffen (ontzettend leuk!), maar onze kids voelen zich al te groot voor de kaboutermuts en lopen of rennen liever van de ene boom naar de andere boom zonder verplichte opdracht. Bovendien hadden we dit keer een ander doel: De slangenvijver!

Vlonderpad

Na het open veld van het kabouterpad slaan we normaal linksaf en klimmen en klauteren over de neergelegde boomstammen en vervolgen het kabouterpad, maar dit keer gingen we rechtdoor verder het bos in. Na zo’n 100 meter bereikten we een prachtig stuk landschap; het vlonderpad. Heel even schoot de thema song van ‘’The Sound of Music’’ in mijn hoofd. Wat een heerlijk beeld. Vrijheid, hoog gras, mooie bloemen. Alleen de bergen ontbraken. We leken wel even alleen op de wereld.



Tijdens het wandelen over de vlonders maakte de jongste overal foto’s van. De oudste ging ineens op zijn buik liggen om te kijken of er hier al slangen te vinden waren. Het vlonderpad liepen we af en daar was de vijver in zicht. Dat was rennen er heen, hoewel de jongste toch wel even een handje vast wilde hebben…Want tja daar zouden immers de slangen te vinden zijn.

Slangenvijver

Een mooie plas omringd door bomen. Met het mooie zondagszonnetje erop ook een prachtig beeld. In het water krioelde het van de kikkervisjes. Wel duizenden! Natuurlijk een smakelijk hapje voor de slangen, want eenmaal rustig kijkend zagen we er direct twee door het water kronkelen. Maaaam!!! Hierzoooo! Al rennend zijn camera van zijn smartphone aangezet om een plaatje te maken. Vooral bij de boomstammen kregen we als tip mee dus dat werd ons plekje.





Er waren meer boomstamgroepen dus de kids renden van de ene kant van de vijver naar de andere kant, totdat ze door hadden dat je beter op een plek kon zitten wachten. Want als je rustig zit, komen ze vanzelf naar boven. Ze kronkelden zelfs op de vijverbladen om lekker te zonnen. De ene slang duwde de andere eraf, een libelle kwam op bezoek, de schaatsenrijder schreed voorbij en weer een andere slang wurmde zich door een boog van kikkervisjes om zijn buik te vullen.



Een hele andere wereld van dichtbij gezien. Dat vonden we allemaal wel erg bijzonder. We hebben nog nooit slangen/slangetjes in het ‘’wild’’ gezien. We waren die middag niet de enigen dus de tamtam van slangen in de vijver gaat rond, maar iedereen met respect voor de natuur en bewapend met camera al dan niet met verrekijker erbij. Hoe zou het over een tijdje zijn wanneer de kikkervisjes kikkers zijn geworden?…..Dat zal een kikkerplaag betreffen of hebben de slangen dan het merendeel al opgegeten en zijn de slangen een stuk groter geworden….Spannend. Dat gaan we vast ook nog een keer ontdekken.



Nicoline Kneepkens-Holleboom is getrouwd met Bjorn, hebben 2 kinderen Jasper en Fleur en wonen in Arnhem. Ze houden van leuke dingen doen samen met het gezin. Omdat ze doordeweeks allebei druk zijn met werk willen ze in het weekend minimaal 1 ding gezamenlijk doen. Mooie herinneringen maken en nieuwe dingen leren!

Wil je weten welke leuke uittips er iedere dag zijn? Kijk dan in onze Uitagenda.